Kjøttsaus :
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger.
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum.
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.
Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.
1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.
Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen. Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Oppskriftene ser veldig gode ut, og ganske enkle/godt firklart😊
Ser du bruker løkpulver i tillegg til alm hakket løk i kjøttsausen, og lurer på hvorfor?
Skal lage dette ved neste anledning🌞
For å forsterke smaken Elisabeth M Leonhardsen:). Du kan bruke hvitløk isteden. Jeg har en kjæreste som ikke tåler hvitløk og da blir det ofte slike valg
Hvor mange grader bruker du når du steker i ovnen?
200
Er det mulig å bytte ut aubergine med noe annet? Evt hva anbefaler du? 🙂