Hvordan lage brun saus

Kunsten å lage brun saus.

Å lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som læres via trening og gode råd.
Til de uerfarne som ønsker hjelp bruker jeg å gi noen generelle råd. Bruk teflonpanne da det gjør det lettere å ikke la den brenne seg. En tresleiv er best å bruke. Smelt smør og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt å ha max middels/litt over middels varme. Rør hele tiden og ikke gå fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Når den er brunet så dra gryta av plata. Hell i væske mens du rører til tykkelsen du ønsker. Lett å brenne seg på dampen så bruk hanske om du er redd for det. Nå kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, fløte, rømme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen bør småkoke 20-30 min for å få bort melsmaken.
Lykke til.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

7 kommentarer

Siste innlegg