Skogsbærkake

 

 

Skogsbærkake med sjokoladetrekk

300 g frosne skogsbær kokes opp med 2 ss Sukrilett. Bruk deretter stavmikser og sil bort frø og bær. Det gir ca 2 dl saft.

75 g smør

1 dl Sukrilett

2 egg

1 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅTE 

Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker. Tilsett smør, melk og skogsbærsaft. Sikt inn det tørre og vend godt.

24 cm rund form.

Stekes nest nederst i ovnen på 180 g i ca 35 min.

 

 

Sjokoladetrekk

100 g mørk sjokolade

100 g lys sjokolade

1 dl fløte

1 dl Sukrilett

25 g smør

Smelt sjokoladen. Kok opp fløte og Sukrilett og tilsett i den smeltede sjokoladen i en tynn stråle. Rør forsiktig rundt til det blir en glatt blanding. Tilsett så smør i terninger som røres inn. La avkjøles før den påføres kaka.

Sjokoladetrekket kan byttes ut med en frisk ostekrem.

                   Jenny 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg