Sitronkake

 

Bunn:

125 g smør

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl fløte

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjør du…

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du rører godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25×30), på 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av fløten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke på svak varme. Kan ta litt tid før den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.

Serveres i små stykker, gjerne med bær eller revet sjokolade over.

Jenny

 

1 kommentar

    1. Hei,
      Jeg skal til å lage denne kaken – den ser nydelig ut. Men – stemmer det at det kun skal være 4 ss melk i bunnen? Med pisket smør og 3 dl mel + kokosmasse – blir ikke røren veldig tykk?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg