Sitronkake

 

Bunn:

125 g smør

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl fløte

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjør du…

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du rører godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25×30), på 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av fløten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke på svak varme. Kan ta litt tid før den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.

Serveres i små stykker, gjerne med bær eller revet sjokolade over.

Jenny

 

1 kommentar
    1. Hei,
      Jeg skal til å lage denne kaken – den ser nydelig ut. Men – stemmer det at det kun skal være 4 ss melk i bunnen? Med pisket smør og 3 dl mel + kokosmasse – blir ikke røren veldig tykk?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg