Helstekt and med potetpure, kremet rødvinssaus, bringebærsaus og asparges

Tin anda gjennom ett døgn i kjøleskap. Sett den på benken ett par timer før bruk.
Ta ut posen med innmat som ligger inne i anden.
Skyll anden godt i vasken både utvendig og innvendig.

Tørk godt av den.

Stuffing:
Riv opp 4 loff skiver og legg i en skål. Hell over fløte.  Ha på salt og pepper.
La dette stå å trekke 20 min. Ha i 2 never med rosiner.

Ha 1 ss salt og 1 ss pepper i hånden. Ta hånden inn i anden og gni mot kantene.
Del en appelsin i to.

Skvis en halvdel appelsin på hver side av anden.

Dytt resten av appelsinen og stuffingen inn i anden.

Samle beina og surr hyssing rundt så anden lukkes.

Legg anden på rist, først med brystet ned. Gni inn godt med salt og pepper. And trenger en god del salt.
Sett ovnen på 160 grader.
Skjær opp 6 gulrøtter, 3 stilker selleri og 1 løk. Legg dette i en langpanne og fyll på 2 liter vann.

Sett den på nederste rille i ovnen. Sett risten med anden rett over.

Stek den slik i en time. Øs over kraft hvert kvarter.  Ta ut risten. Snu anden med brystet opp. Ha på mer salt og pepper. Høvle smør med ostehøvel og legg over. Sett inn steketermometer i brystets tykkeste del.  Sett den tilbake i ovnen.

Kremet rødvinssaus:
Innmat
Smør
2 sjarlottløk
2 ss mel
4 dl kraft
2 dl rødvin
Etter den er innkokt og silet
1.5 dl kraft
1.5 dl fløte
0.5 ts salt
0.25 ts pepper.
Ha smør i en gryte og la det bli brunt.
Legg i innmaten og sjarlottløk og strø over 2 ss mel. Brun dette godt. Ha i kraft og rødvin. La dette småputre i 1.5 time

Sil kraften og ha den over i ny gryte.
Tilsett mer kraft, fløte salt og pepper. La dette småputre i 7-8 minutter.

Bringebærsaus:
2.5 dl (frosne) bringebær
2 dl crema balsamico
4 terninger brunt sukker.
Varm opp alt i en gryte og la det redusere i 20-25 minutter.

Fortsett å øse over anden. Når anden viser 58-60 grader så skru opp varmen til 225. Nå skal den bli ferdig og skinnet sprøtt. Når den når 64 grader så sett på grillfunksjon.
Nå må du sitte foran og passe på at den ikke blir brent. Ta den ut når skinnet er litt crispy og gyllent på ca 66-67 grader. Sett risten over vasken. Nå skal den hvile.

Potetpure:
10 poteter
100 g smør
3 dl fløte
Salt og pepper
Skrell 10 store poteter. Kok de møre UTEN salt. Hell av vann og ha i smør. Stamp de i smøret. Ha i fløte. Kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Spiss asparges på høy varme med litt smør i 30 sekund.

Del opp anden. Skjær brystfileene i fine serveringsstykker.
Jeg sparer lårene til andre retter som feks pekingsuppe. Disse er mer stekt enn brystene.

Tips : Etter middag siler du formen med grønnsaker fra langpannen og skroget og lager kraft til senere bruk. Dette legger jeg ut fremgangsmåte på i morgen

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

8 kommentarer

Siste innlegg