Når man bor 4 mil fra nærmeste by må man være selvhjulpen til å lage ting man ellers bestiller på restaurant. Siden jeg hadde kraft og rester av and fra igår var pekingsuppe ett naturlig middagsvalg idag.
Pekingsuppe
Kraften lagde jeg slik: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462189732_kraft_and.html
Oppskrift:
1.5 liter kraft
3 dl vann
5 ss soyasaus
1 ss sitron
1 ss eddik 7%
1 ts sukker
1 ts sambal oelek
3 ss sesamolje
5 ts maizenna
3 gulrøtter
1 boks bambusskudd
1 boks minimais
6 store sopp. (Hadde ikke steinsopp så valgte sjampinjong)
10 cm purre.
1 egg
Sett kraft og vann til koking. Ha i smaksingrediensene. La dette koke opp. Ta 2 dl av suppa i en kopp og rør inn 5 ts maizenna. Ha dette tilbake i gryten og kok opp på nytt.
Skrell gulerøtter i tynne flak med ostehøvel. Snitt opp purre og sjampinjong. Ha gulrot i gryta.Ha 3 ss sesamolje i en stekepanne. Stek sopp, bambusskudd og minimais raskt i panna. Ha over i gryta. Ta ett egg og skill hviten fra plommen. Hell i en tynn stråle i gryta mens du samtidig pisker det inn. Server straks.
Tips 1: ønsker du sterkere suppe så tilsett mer soyasaus og sambal oelek.
Tips 2: Har du ikke kraft og and kan du prøve deg fram med kraft/buljong av kylling og kyllingkjøtt.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Ang egget som er skilt fra plomme skal begge deler i suppa?
Kun hviten Kari Hagejordet: )
Hvor mye and/kylling har du i? ☺
Det kan man bestemme selv Anne, men feks 500 g??