Creme brule med bringebær og krem

Dette er en ideell dessert for selskaper da den bør lages dagen før. Den er velsmakende og likt av de fleste.

Oppskrift 4 små skåler
2.5 dl kremfløte
1.5 dl lettmelk
6 ts sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang
4 ts brunt sukker

Sett ovnen på 150 grader med en høy langpanne inni.
Del vaniljestangen i to og dra ut frøene. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med frø og vaniljestang. La den stå 10 minutter før du rører inn eggeplommene.  Avkjøl.  Ta ut stengene. Ha i serveringsskåler som er ildfaste.  Sett skålene i langpanna. Kok opp vann i vannkoker eller kjele og hell oppi langpannen sånn ca halveis opp på skålene. Stek i 30-35 min. Ta ut og avkjøl i kjøleskap natten over.
Rett før servering har du på det brune sukkeret. Bruk en crème brule brenner til sukker blir karamellisert. Har du ikke brenner kan du ta den noen minutter under overarme i ovnen. Server alene eller feks med litt krem og bær.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

6 kommentarer

Siste innlegg