Dobbelpanert rødspette er deilig hverdagsmiddag og det er en typisk rett jeg kan anbefale for de som “ikke liker” fisk. Får du ikke tak i fersk rødspette kan du kjøpe den ferdigpanert.
Rødspette med potetmos og erter
Lag en blanding av mel,salt og pepper. Visp ett par egg lett sammen. Dypp lettsaltet filet i egg,så mel blanding, så egg igjen og så i panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutukker. Stek på ganske sterk varme til de er sprø og gylne på begge sider. Mengde etter ønske.
Potetmos (til 4)
14-16 poteter (jeg bruker asterix)
75 g smør
2 dl fløte
1-2 dl lettmelk
Salt og pepper.
Kok potetene møre. Stamp de med smør. Ha i fløte og stamp videre. Ha i melk og rør den luftig med en sleiv. Smak til med salt og pepper.
Erter: ha frosne erter i en liten kjele og dekk med vann. Ha i en klatt smør om du ønsker. La koke 4-5 min og sil av vannet.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Mmm, dette så veldig godt ut 🙂