Hevefrie fylte tebriks

  •   

Sjelden har jeg vært så fornøyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid å lage og var utrolig gode. Anbefales på det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smør
6 dl kefir
1 pk gjær
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen så IKKE doble gjæren. Jeg prøvde og satt lenge med ettersmak av gjær.

Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret. Ha i kefir. Rør rundt til det er ca 38 grader. Ha væsken i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 min. Legg deigen på benken. Kjevle den slik

Legg på fyll slik. Det til høyre er basilikumblader og rosmarin

Brett begge kantene mot midten. Først den med ost og så den med urter

Nå kjevler du FORSIKTIG over  og lukker kantene.

Del opp i biter.

Pensle med egg og ha på maldonsalt. Legg på mozarellaost og urter etter ønske.  Her har jeg brukt timian.

Sett de i ovnen i midten og stek i 16 min.

Avkjøl på rist.

Info:Hvorfor pizzamel og ikke vanlig? 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00

Da er det bare å nyte applausen fra familie og venner

 

Tanja

Siste innlegg