Sjelden har jeg vært så fornøyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid å lage og var utrolig gode. Anbefales på det varmeste.
Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smør
6 dl kefir
1 pk gjær
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.
NB Skal du doble deigen så IKKE doble gjæren. Jeg prøvde og satt lenge med ettersmak av gjær.
Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret. Ha i kefir. Rør rundt til det er ca 38 grader. Ha væsken i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 min. Legg deigen på benken. Kjevle den slik
Legg på fyll slik. Det til høyre er basilikumblader og rosmarin
Brett begge kantene mot midten. Først den med ost og så den med urter
Nå kjevler du FORSIKTIG over og lukker kantene.
Del opp i biter.
Pensle med egg og ha på maldonsalt. Legg på mozarellaost og urter etter ønske. Her har jeg brukt timian.
Sett de i ovnen i midten og stek i 16 min.
Avkjøl på rist.
Info:Hvorfor pizzamel og ikke vanlig?
Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen.
Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall.
Tipo 0 = 65%
Tipo 00 = 55%
Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00
Da er det bare å nyte applausen fra familie og venner
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Disse skal prøves imorgen når jeg får vært i butikken. Så veldig gode ut👍😀
Herlig Gunn:). Håper du blir fornøyd
Så kjempe gode ut… må testes 😁
Herlig Cecilie: )
Hei! Ka er pizzamjøl og kor finn eg det? 🙂
Selges overalt Karen: ). Kjøper mitt på kiwi. Fantastisk mel
Har laga de….kjøpt pizzamel tipo 0. Men de var ikke hvite som dine, grov farge. Hvilken pizza mel brukte du?
Har du prøvd å fryse disse og ta de opp igjen?
Kunne godt tenke meg å lage en haug av disse i fryseren 😉 Ser veldig gode ut!
Jepo Tine: ). Funket kjempefint
Det finnes flere typer Ana: ). Kan bruke alle tipo 0. Jeg bruker møllerens
Jeg har ikke kjøkkenmaskin, går det an å kjøre den i foodprocessor? eller bare for hånd kanskje?
Brukre hender før jeg fikk maskin Anke: )
Hei…..Hvor mange Twbriks fikk du. ? Kan dette serveres som hovedrett til 8 stk. Sammen med kaffe og Gullrotkake? Hilsen Helene
Antall kommer an på størrelsen. Jeg fikk de du ser på brettet Helene Furenes: )
Måtte jo prøve siden di så så gode ut. Men di hevet nesten ikke og all osten rant ut 😯 Hva har jeg gjort feil?
Da kjevlet du for mye over til slutt Line: ). Har sett på selve gruppa at noen gjorde det. Bare helt lett en gang fram og tilbake
Jeg skal prøve disse i melkefri (pga allergi), og litt grovere variant i dag. Så får vi se hvordan det går. 🙂
Tonje: Håper de blir like bra 🙂 Gi gjerne en tilbakemelding 😀
Hei kan jeg bruke kesam i stedet for kefir?
Det har jeg ikke prøvd Laila men det fungerer sannsynligvis
Bakte disse for litt siden og la resten i fryseren. De blir altfor salte med salt oppå og salami og ost inni. Neste gang blir det skinke inni eller ikke noe salt oppå. Ellers var deigen veldig god å jobbe med.
Hvor kjøper du pizzamelet ?
Tebriksene var nydelige ❤️ godt vi ikke hadde gjester i går slik at vi fikk alle sammen selv
Hi hi. ♥️
Kiwi meny og coop Anonym: )
Det er bare å tilpasse etter egen smak Sølvi A Sørdahl: )
Bruker du tørrgjær?
Ja Mona:
Må man bruker pizza mel eller kan man heller bruke vanlig mel?
De blir mye lyftigere med pizzamel Anonym:
Har fått oppskriften din anbefalt av en kollega og gleder meg til å prøve Ble veldig nysgjerrig på hvorfor du har både natron og gjær (siden de ikke skal heve)
Går det greit å bruke kulturmelk tror du??
Ja Anonym: )
Hvilken salami brukte du og kan man bruke noe annet en salami?:-) tips ?:-)
Brukte first price salami Kathrine:). Skinke, taco og Pizza fyll er feks også godt
Fabelaktig oppskrift! Har bakt med denne deigen SÅ mange gongar i sommar. Super mat å ha med i ferieparkar, på fjellet m.m. Kjapp å lage og slepp den kjedelige ventinga på heving! Eg har laga med både pizzafyll,salami, pølse, paprika og skinke! Kun fantasien setter stopper når det kjem til fyll! 😀
Så utrolig koselig å høre at du er fornøyd Ingebjørg: )
Hvordan ost bruker du inni?
Oransje/gul cheddar camilla: )
Noen som har bakt disse med jyttemel eller annet gkutenfritt mel?
Ikke som jrg vet om Anonym:
Fantastisk gode te briks. Bakte de i dag og ble en suksess i familien. Skjønte ikke helt brettinga -det ble enten ost eller salami. Men “juksa” det til så ble bra 👍Skal garantert bake igjen 😊
Så koselig å høre Kathrine:). Brett først fra venstre mot midten. Så fra høyre over den venstre:)
Hvilket smør bruker du?
Du kan velge det smøret du vil eller margarin Anonyn:
Hei. Har allerede laget tebrinks med kanel og sukker i dag og tenkte og lage disse i dag. Men jeg har ikke pizzamel. Og det er søndag så jeg vet ikkje om jeg får tak i. Er det helt krise og bruke vanlig mel?
De blir ikke så luftige da Liv:
Noe så deilig… 😀
Det beste je har smakt på lenge…
Åsså så lett deigen var å jobbe med…
Tusen takk for knall fin oppskrift😉
Så koselig at du ble fornøyd Lill Anita: )
Har du oregano og timian i bollen med det tørre først? 🙂
Nei Camilla: ). Men du kan om du vil. Bruker å gjøre det med pizza
Tusen takk for svar 😀 Men når elle kor skal jeg ha oppi oregano? Lagde disse nettopp, men hos meg smelta all osten ut 🙁 så satt ikke igjen med så mye smak i tebriksene 🙁 Noen tips? 🙂 Må prøve igjen!
Oregano strør du på eller har i deigen. Jeg foretrekker timian. Hvis osten smeltet bort tror jeg ikke du brukte cheddar Camilla?
Beklager Camilla. Tenkte litt feil her. Oregano skal i deigen.
Noen erfaring med å lage disse glutenfri? Evnt hvilket mel det er best å bruke
Så kun oregano skal brukes i deigen? Timian strør eg på før de skal i ovnen?
Jo brukte den cheddar osten :/ men den firkanta lille pakken da
Beklager litt mas,men hadde vært kjekt å fått disse skikkelig til! 😀
Stmmer Camilla: )
Kikk på facebookgruppen Marianne: )Den med 91 000 medlemmer. Så at noen la ut det igår
Dette ser veldig fristende ut, skal prøve å lage etter helgen! Kan man putte i noe pizza saus? Er bare litt redd for at det skal renne ut og sånn. 🙂
Litt tynt lah så gåt det bra Sakkosekk:) Disse er utrolig populære i facebookgruppen
Disse var knallgode og forsvant før jeg rakk å blunke egentlig 😉 tusen takk for at du deler! Jeg tror jeg skal prøve med litt sennep på neste gang, brukte skummet kulturmelk og tipo 0 i deigen og det fungerte utmerket for min del.
Så herlig å høre mette:
Disse var bare knallgode, og gikk ned på høykant blandt familien. Kjempegod deig å jobbe med. Brukte cheddar og litt jarlsberg inni, rant litt ut ved steking men ikke noe stort problem. Skal definitivt lage mer av disse!
Så herlig å høre Karina: )
Skal kefiren varmes med smøret?
Ja Malin: )
Hei. Hvorfor har du egentlig natron i tillegg til gjær i? Bare gjort meg fortrolig med gjærbakst siste månedene, alltid gått i kaker og div tidligere så har ikke helt peiling på sånn ..
Oppskriften ble egentlig til ved ett uhell Hanne men siden jeg ble så fornøyd har jeg ikke endret på noe 🙂
Hei. De så veldig gode ut, men kan man bruke eks bakepulver istedetfor gjær? Siden de ikke skal heve, mener jeg. Hele poenget med gjær er jo at det skal heve baksten 🙂
Drøyt av deg å påstå at du aldri kopierer fra andre nettsider når hele teksten om melet er copy/paste fra http://www.oluf.no/matglede/artikler/italiensk-mel/
Jævla tyv altså!
Dette ble skrevet på gruppen Anonym og jeg ba om å få lagre det til senere bruk siden det var så godt forklart ??
Jeg har ikke prøvd Elisabeth: ). Men du kan jo prøve og se om det blir vellykket ??
Da skulle du kanskje skrevet det på slutten av innlegget? Videre ville et ganske kjapt google søk fortalt deg hvor det er hentet fra.
Det har du rett i men det tenkte jeg ikke over da det ble postet i facebookgruppen som en vanlig kommentar 🙂 .
heisann:)
disse er bare helt nydelige, har laget så mange at jeg frøs 3 poser i frysen:)
noen tips på oppvarmingen?:)
Best åbvarme på 70-100 grader i en stund tingeling:). Kan også varmes 1.5 min i micro
Heisann! Har du prøvd å la dem etterheve slik at gjæren får gjort dem enda luftigere?
Det blir selvsagt enda bedre Anonym: )
Hei!
Nå har jeg bakt disse med litt justering etter smak i fyllet. De var gode, de altså, men jeg forstår ikke helt tanken bak å bruke gjær som hevemiddel i tillegg til natron? Jeg skjønner at natron og syrnet melk er en god kombinassjon, men at du i tillegg har gjær når det ikke er heving og så kort steketid skjønner jeg ikke. Hva er grunnen?
Oppskriften var egentlig en feil Ine: ). Men ble så vellykket at jeg valgte å poste den. Har ikke prøvd uten gjær men prøv gjerne om du vil 🙂
Kan man lage disse ferdig og la dem stå på benken i noen timer før steking eller må dem stekes ganske fort
Max en time Anonym: )
Hei. Nå må jeg snart prøve disse, men tenkte da fryse ned en del. Fungerer det fint på disse? Evt hvilken metode for opptining/oppvarming er best? Pleier å sette frossen bakst i ovnen på veldig svak varme over litt tid. Hadde vært kjekt å “gjøre det riktig første gang”. Takk på forhånd for respons.
Ypperlige å fryse Helle: ). Tine/varme på måten du beskrev
Kan jeg bruke melk istede for kefir ?
Da må du heve på vanlig måte og da kan du ta bort natron : )
Jeg har lagd de med laktosefri melk og droppa natron. Heva de ikke og resultatet ble kjempebra,
Bruker du over og under varme eller varmluft ? 🙂
Anonym: Jeg bruker over- og undervarme 🙂
Disse prøvde jeg i går😀. Ble egentlig veldig fornøyd, de smakte godt, men var litt tunge! I dagtidlig fannt jeg gjærposen jeg trodde jeg hadde hatt i deigen i går… Så tydeligvis funker natronen bra som hevemiddel i tilfelle noen vil lage uten gjær viss de tåler det dårlig. Selv prøver jeg med gjær neste gang😂😂😂
Hei, er det noen måte å skrive ut oppskriften på som ikke tar ATTEN A4-sider?
Anne: Takk for tilbakemelding, bra å kunne anbefale uten gjær hvis noen lurer 😉
Anonym: Hvis du merker teksten og kopierer den inn i et word-dokument tror jeg det vil ta mye mindre papir…
Neste gang skal jeg lage dem kun ved 1 teskje salt :-p
Det kan du C: )
Hei 🙂
Hvordan bør jeg oppbevare disse om de skal serveres dagen etter de er laga?
Kjøleskap og varme opp Namnam: )