Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel…
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis.Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.
Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg, maizenna og sukker.
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Legg også stangen i. Kok opp.
Fjern stangen.
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.
Avkjøl kaken.
1 korg jordbær, jordbærsyltetøy og 7 dl kremfløte.
Del i 3. Dynk delene i eplejuice.
Pisk 7 dl kremfløte med 3 ss sukker.
Lag en smøremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen.
Smør på ett tykt lag på nederste del.
Smør så på 6 rause ss med jordbærsyltetøy og delte jordbær.
Legg på nytt kakelag.
Smør med vaniljekremblanding.
Skjær jordbær i skiver og legg oppå.
Legg på øverste lag og dekk hele kaken med krem.
Bruk 2 stk med ferdig marsipan. Ha i en halv pose titanium dioxide White og kna inn. Ha masse melis på bordet og kjevle ut. Bruk to bakstepinner for å løfte den over kaka. Skjær til kantene. Lag roser med å lage rundinger med feks eggeglass eller små kaffekopper. Rull de rundt hverandre en og en .
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/