Svineknoke med rotmos og poteter

1 svineknoke
Legg knoken i en gryte med vann. La den småkoke til kjøttet løsner fra beina. Dette tar 2.5-3 timer. Ta ut og avkjøl litt før du rengjør den for skinn og fett.
Tips: Kraften fra kokevannet kan du bruke dagen etter feks til ertesuppe,kjøttsuppe, lapskaus og koke potetball i osv. Den kan også fryses for senere bruk.
Rester av kjøtt kan brukes i feks suppe, lapskaus, til potetball, pytt i panne osv. Kan også fryses.

Rotmos
1 kålrot
2 store gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skjær bort skallet fra kålroten.  Skrell potet og gulrot. Skjær alt i tynne skiver. Kok til der er mørt. Er skivene tynne tar det 30-35 minutter. Stamp den med smør og ha så i fløte mens du stamper videre. Smak til med salt pepper og muskat.

Tips: Ønsker du en magrere variant kan du kutte ut smør og fløte og ha i kraft fra kokevannet. Du kan også ha i litt melk om du ønsker å runde av smaken.

Kok poteter til de er møre.
Kan serveres med smeltet smør om ønskelig, gjerne med fersk gressløk i.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg