200-250 g pers torskefilet med skinn
Potet og baconblanding
Antall poteter etter ønske, eks 3 pr pers
150 g bacon
Fersk gressløk
Stek bacon og sett til side.
Skrell potetene. Del de på tvers og på langs til terninger. Kokes til de er møre (ca 15 min hvis kokefaste). Hell av vannet. Vend inn 1-2 ss smør, oppklippt gressløk og oppklippt bacon.
Rotmos
1 kålrot
2 gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skrell kålrot gulrot og potet. Skjær i tynne skiver. Kok til mørt (ca 30-35 minutter). Hell ut vannet. Ha i smør. Stamp dette. Ha i fløte og stamp videre. Smak til med krydder.
Fisken: strø grovsalt på den hvite siden av fisken. La den ligge slik 30 min. Skyll av saltet og tørk godt. Stek den på temp 7 av 9 i godt smør, ca 5 min på skinnsiden og 2 min på andre siden så den blir perfekt flaket.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/