Løvetannsirup med cognac og sitron

Hver sommer kommer de og er til stor irritasjon for mange. Idag hadde de kommet her og da ble jeg kjempeglad. Istedenfor å irritere seg over de kan man jo spise de feks som sirup

Løvetannsirup med cognac og sitron

5 dl løvetann hoder
5 dl vann
5 dl sukker
2 ss sitron
2 ss cognac

Plukk 5 dl med løvetannhoder.  Skyll disse godt i ett dørslag.

Ha det over i en gryte med 5 dl vann.  Kok opp under omrøring. La de trekke i 45 min. Ikke koke for da forsvinner næringsstoffene.

Tøm de i ett dørslag med gryte under. Press godt ut saften.  Sett gryten med væsken tilbake på ovnen og ha i sukker. La dette koke på 6 av 9 i 20 min. Ha i cognac og sitron.

La det koke 10 min til. Hell det over på sterilt glass. Avkjøles før du har på lokk.  Oppbevar mørkt og kaldt.

Tips: om du ikke liker ettersmak av cognac kan du droppe den.

Løvetannsirup er godt på feks is, vafler, pannekaker og til vilt.

Tanja

15 kommentarer

Siste innlegg