Smørgåstårta kommer opprinnelig fra Sverige og denne “kaken” er en rett jeg absolutt syns vi skal adoptere fra vårt naboland. Den finnes i mange varianter og jeg vil tippe de fleste svenske familier har sin egen vri til denne “kaken” som passer i mange sammenhenger. Idag har jeg laget en variant med roastbeef.
Smørgåstårta med roastbeef.
Du trenger 2 store firkantede loff. Du kan bruke den oppskriften du ønsker, men tilsett gjerne 1-2 ss sukker. Del loffene så du får 24 tynne loffskiver
Skjær bort kantene. Legg de tett sammen. Det skal være 8 loffskiver i hvert lag.
Fyll 1. lag:
200 g god leverpostei
5 ss fløte
1 dl sylteagurk
125 gram bacon
Rør sammen leverpostei og fløte og bre over skivene. Stek baconet crisp og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp det opp og strø over. Finhakk sylteagurken og strø over.
Legg nytt lag loffskiver oppå.
Fyll 2. lag
200 g skinkeost eller bacon ost
100 g sprøstekt løk (på pose) eller rå løk om ønskelig
1/2 agurk
Smør på osten. Strø over løk. Skjær agurk i tynne skiver og dekk over.
Legg nytt lag loffskiver oppå.
Fyll 3. lag:
200 gram roastbeef
165 gram remulade.
Bre over remulade. Skjær roastbeef i biter og legg over.
Legg nye loffskiver oppå.
Topp
1.5 pakke majones
2 dl crème fraiche
1 appelsin
400 g roastbeef
Sprøstekt løk
Ruccola
Gressløk
Bland sammen majones og creme fraiche. Bre dette over og på kantene. Klipp av litt av stilken på ruccolaen og fest bladene langs kantene. Skrell appelsin og skill båtene. Rull sammen roastbeef som små roser. Pynt etter eget ønske eller som på bildet. Strø over sprøstekt løk og gressløk.
Tips: Denne lager du med fordel dagen før servering.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Så lekkert. Dette så jo veldig godt ut! Ha en fin dag videre 🙂
b
Tusen takk Pernille: ). Det er nydelig godt
?.Anonym:
Den ser ikke bare fin og god ut, den er kjempegod.