Dette er en fin rett til å bruke opp grønnsaksrester. Du kan også surre noen egg sammen med karbonadedeigen om du ønsker. Man tager hva man haver. Denne er også populære hos barna da den er smaksrik men ikke sterk. Dette er hva jeg hadde oppi den idag.
Oppskriften er nok til en familie på 4 i to dager. Den er nemlig fin å varme opp om du kjøler ned raskt første dagen.
5 dl ukokt ris
500 g karbonadedeig
1 liten løk
En halv purre
1 boks erter
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts ingefær krydder
3 ts spisskummin
0.5 ts muskat
Kok risen etter pakkens anvisning med ca 2 ts gurkemeie.
Kutt opp purre og løk i småbiter.
Stek karbonadedeigen i en dyp stekepanne med salt og pepper. Tilsett løk og purre etter ett par min og stek videre. Så tilsetter du en boks med avrente erter. Når risen er ferdigkokt tilsettes risen. Krydre med ingefær, spisskummin og muskat. Vend rundt mange ganger så smakene setter seg i hele retten.
Server med ruccola og soyasaus om ønskelig.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/