Rabarbragrøt med melk

  •   

Jeg prøver så ofte jeg kan å lokke barna ut for å sanke det naturen gir. Idag var det minsta på 9 år som ble med ut, lærte seg å skjære rabarbara og å lage rabarbaragrøt. Og som vi vet syns jo barn at det de har laget selv er fantastisk så dette gikk ned på høykant.
Nå så tidlig trenger heller ikke rabarbraen å bli skrelt før bruk.

Rabarbaragrøt 4 porsjoner
4 dl rabarbara
2 dl sukker
5 dl vann
3 ss maizenna eller potetmel
1 dl vann til å røre ut maizenna  eller potetmel
1 kanel stang
1 vaniljestang

Kutt opp rabarbara i grove biter og ha i en gryte. Ha i 5 dl vann og 2 dl sukker. Ha i en kanelstang. Skrap frø av 1 vaniljestang og ha i. La dette koke i 10 min. Rør ut maizenna i 1 dl vann. Ha dette i gryta i en tynn stråle. Gi ett oppkok. Hell over i en serveringsskål og avkjøl i kjøleskap. Serveres med feks melk eller fløte.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg