Bunn
4 eggehviter ( evt kikertlake)
200 g sukker
0.5 ts eddik
1.5 ss maizenna
1 ss vaniljesukker
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 200 g. Funker med både varmluft og over/undervarme.
Pisk hvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt. Tilsett resten av ingrediensene litt og litt. La maskinen gå hele tiden. Når du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut, er den ferdig.
Pass på at bollen og vispen er helt rene før du starter, ellers blir den aldri stiv.
Jeg brukte vanlig 7% klar eddik, men du kan bruke hvitvinseddik eller bringebæreddik istedetfor c”,)
Man kan også droppe eddik og maizenna, og bare bruke eggehviter og sukker evt. melis. Eddiken gjør at pavlovaen blir seigere inni.
For langpanneversjon fordeler du bare marengsen på et bakepapir.
For mini pavlovaer tegn opp sirkler på et bakepapir. Fordel marengsen i sirklene, ca 8 totalt.
Skru ned ovnen til 100 g, og sett inn stekebrettet nest nederst. Ved 2 brett husk å bruke varmluft. La steke i ca 1.5 t.
Når den er ferdig stekt kan du enten la den stå i ovnen med døren på gløtt til dagen etterpå. Eller ha den på kjøkkenbenken under et håndkle. I en tett beholder holder den seg i ukesvis.
Pynt kaka rett før den skal serveres. Da kan du bruke f.eks. vaniljekrem og vanlig krem, enten blandet eller lagvis, og masse friske bær.
Eller Gul krem
4 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g smør
FREMGANGSMÅTE
Varm opp alt unntatt smøret på middels varme. Rør godt til blandingen tykner. Den skal ikke koke. La den putre minst 10 min. Jo lengre jo bedre c”,) La den avkjøles litt før du rører inn smøret.
Denne kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet til den skal brukes. Pisk den opp før den legges på kaka.
Legg friske bær oppå kremen igjen.
Velbekomme c”,)
Jenny
Den skal jeg prøve meg på:)
Artig vri med den gule kremen 🙂
Blir veldig søtt og godt 🙂
Håper den faller i smak 🙂
Pavlova er såå godt! 🙂
Det gjør den helt sikkert:)
Hvis den gule kremen “skal putre” i 10 min, må den nødvendigvis koke….
Lar alltid den gule kremen koke litt, det er jo da den tykner.
Anita: Ja, men det er forskjell på å koke den og bare la den putre 🙂 jeg lar det bare boble forsiktig derfor skriver jeg putre 🙂
Mener du at man skal skru ned ovnen til 100 grader hvis man lager små pavloaer?? Eller gjelder det uansett??