BUNN
4 eggehviter
150 g melis
150 g grovmalt mandler
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 175 g.
Bland melis og mandler og tilsett stivpiskede eggehviter. Vend forsiktig inn. Fordeles i en rund smurt form, 24 cm. Kan også ha bakepapir i bunn av formen og bare smøre sidene. Stekes nederst i ovnen i 35-40 min.
GUL KREM
4 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g smør
FREMGANGSMÅTE
Varm opp alt unntatt smøret på middels varme. Rør godt til du får en tykk konsistens. Den skal ikke koke. La den putre i minst 10 min. Jo lengre jo bedre.
La den avkjøles litt før du rører inn smøret. La stå i kjøleskap til den skal brukes, og pisk den opp før servering. Kan fint lages dagen i forveien.
Velbekomme c”,)
Hvis du ønsker å få nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Jenny
Den kaken er supergod 🙂 Ha en kjempefin kveld!
Et must på de fleste kakebord 🙂 Ha en fin dag.
Jeg tåler ikke nøtter og mandler, så jeg bruker havre nøtter i stedet. Man kjenner nesten ikke forshell vist man ikke er klar over det. Mitt tips vist noen ikke tåler mandler 😊 dette er en av mine favoritter
Herlig Kine: )
Bruker du den type havrenøttet vi får kjøpt i dagligvaren ? Og knuser dem?
Er det havrenøtter du kjøper i dagligvaren du bruker?
Liv nyhus: Jeg bruker mandler 🙂 De kan kjøpes både i løsvekt og i poser. Ellers har jeg sett andre bruke hasselnøtter.. De får man også kjøpt i pose 🙂
Liv Nyhus: Det Kine anbefaler havrenøtter 🙂 Regner med de er å få kjøpt i vanlig butikk siden hun ikke presiserer noe annet 🙂
Takk for svar🤗Her i huset har vi nøtte allergi så derfor ble jeg nysgjerrig på om det var piffet havre hun mente😀
Gir ingen mening at det først står at kremen ikke skal koke, så rett etterpå står det at den skal putre i ti minutter. Putre er jo det samme som småkoke…
Linn Tone: Ja, men hvis det hadde stått at den skal koke ville de fleste ødelagt den. For den skal ikke koke med masse bobler.
Er det noen som har erfaring med å bruke laktosefri kremfløte i stedet for vanlig kremfløte?
Jeg synes ikke den laktosefrie tykner like godt som vanlig fløte.
Anne: Jeg har ikke prøvd laktosefri på denne oppskriften, men synes den er veldig lik på andre oppskrifter jeg har prøvd det på… Håper noen andre kanskje kan gi deg et bedre svar 🙂