Helgrillet entrecote med nypotetblanding, fylt tomat og kaffe & castellosaus

Personlig syns jeg det er lite som slår helgrillet entrecote på grillen. Mer saftig biff skal man lete lenge etter

Helgrillet entrecote
1.8 kg

Marinade:
4 ss solsikkeolje
Saft av en båt sitron
1 ts pepper
(Salt har jeg på rett før grilling)
Lag marinaden og pensle den over hele kjøttet

Dekk til med gladpack og la den stå til kjøttet er romtemperert (1.5 -2 timer)
Sett grillen på 370. Tørk bort overflødig marinade og risle over salt.
Stek den godt på alle sider i ca 1 min på hver side.

Ikke glem kortsidene. Legg den på ett fat og sett ett steketermometer inn i tykkeste delen fra kortsiden. Sett ned grillen til 220 grader. Legg den på indirekte varme eller ett sted på grillen der det ikke er voldsom varme vanligvis.
Min er erfaring er at ett så stort stykke kjøtt øker 10-12 grader mens det hviler i motsetning til feks en steik som stort sett øker 3-4 grader så vær obs på dette. Jeg foretrekker at kjernetemperatur etter hviletid ligger fra 55-58. Om du ønsker medium bør du ha en kjernetemperatur på 62-65 etter hviletid. Så vær obs på å følge med på kjøttet så du tar det av 10-12 grader før. Den bør hvile en halvtime før du skjærer i den. I mellomtiden kan du lage resten av tilbehøret

Fylt tomat på grill:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1466609280_fylt_grillet_tomat.html

Nypoteter på grill:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1466612389_nypoteter_p_grillen.html

Kaffe og castellosaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461142384_hestebiff_med_castell.html

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

2 kommentarer
    1. Kjøttet øker med 10-12 grader pga at omgivelsene er såpass varme. Hvis du steker biffen på lik temperatur som ei steik, så vil den bare øk ett par grader den og. Har ikke noe med hvilket kjøtt du bruker 🙂 55 er og det som er medium, men hvis kjøttet er stekt over tid så vil det se mer rått ut pga at all kjøttsafta holdes inne. Men 55 er det som er medium. Hilsen faglært kokk 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg