Det er fint å kunne fryse ned niste-brød som man kan ta opp og lage en ekstra god nistepakke av. Det ser litt mer fristende ut enn vanlige brødskiver.
Niste-brød (24stk)
1 kg hvetemel
450 gram grovt sammalt
350 gram fint sammalt
1-3 ts salt etter ønske
1 pk tørrgjær
1 dl olje
11 dl vann
Pynt: solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
(Ikke mel til utbaking)
Ha det tørre i en bakebolle. Ha i olje og fingertemperert vann (38 grader). Kjør deigen smidig og glatt med kjøkkenmaskin. La heve under klede i 45 min. Kjevle ut 2 leiver på ca 40×25 cm. Del hver leiv først på langs og så i 6 på hver leiv slik at du får 24 emner. La etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og ha på strø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13 minutter.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så godt ut 🙂
Tusen takk lisarorvik: ). Nå har høsten kommet og det vil komme flere nye oppskrifter framover
Straks I ovnen nå😀
Håper du blir fornøyd HAnne slettvold: )
Hvor mye gjær skal brukes i denne oppskriften hvis jeg skal bruke langtidsheving?
Halv mengde Christine:
Stekt for første, men absolutt ikke siste gang, idag. Kjempegode 🙂
Så herlug å høre Inger: )
Lagde de for første gang ,men blir ikke den siste gangen,så enkle å lage
Herlig Hanna Lysjø:)
Ser kjempegode ut, skal testes i morgon. Bare et lite dumt spørsmål fra meg: Det med kjevling, må eg ha inn med teskje ☺️Dele deigen i to, kjevle kvar eller??Slik eg leser skal ein få 24 brød av dette…. Kjevler eg to leivar får eg 48?? Litt teit spørsmål, kanskje ☺️
Del deig i to. Kjevle så hver del og del inn i biter Nedzada:)
Hei! når nan har delt opp leiven på langs å så i 6….ska nan rull å form da?
Klappes til Anonym: )
Såg veldig gode ut. Men eit lite spørsmål ; når man har delt dei opp i bitar, kan dei ligga inntil kvarandre når dei steike, eller skal ein legge eit og eit på eit steikebrett? 🙂
Stekebrett Marthe:)
Takk for svar 🙂 Då blir dei prøvd ut til frukost i
Mårra 🙂
Herlig Marthe: )
Hei. Jeg lurer på ved mange oppskrifter om varmluft:vanlig stekeovn. Er regelen ved 2 brett at en steker ett og ett brett? Eller kan man ha i begge to samtidig ved varmluft? Og blir temp og steketid annerledes ved å bruke varmluft? Takker for svar
Anonym: Ved varmluft kan du steke 2 brett samtidig. Bør gå ned 10 g på temperaturen, men steketiden pleier å være den samme 🙂
Kan man bytte ut vanlig hvetemel med noe annet som er grovere?
Det har jeg ikke prøvd. Jeg syns god bakst også bør ha hvetemel Anonym: )
Har en altfor dårlig kjøkkenmaskin, så store deiger som denne er for tungt. Må deigen knas lenge?
Ber du om penger for å frivillig skrive matblogg?