Niste-brød/ sandwichbrød

Det er fint å kunne fryse ned niste-brød som man kan ta opp og lage en ekstra god nistepakke av. Det ser litt mer fristende ut enn vanlige brødskiver.

Niste-brød (24stk)

1 kg hvetemel
450 gram grovt sammalt
350 gram fint sammalt
1-3 ts salt etter ønske
1 pk tørrgjær
1 dl olje
11 dl vann
Pynt: solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
(Ikke mel til utbaking)

Ha det tørre i en bakebolle. Ha i olje og fingertemperert vann (38 grader). Kjør deigen smidig og glatt med kjøkkenmaskin. La heve under klede i 45 min. Kjevle ut 2 leiver på ca 40×25 cm.  Del hver leiv først på langs og så i 6 på hver leiv slik at du får 24 emner. La etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og ha på strø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13 minutter.
Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

24 kommentarer

Siste innlegg