Biff & bacongryte med potetmos
Potetmos:
16 poteter
3 dl fløte
1-2 dl melk
50 g smør
Salt og pepper etter ønske.
Kok potetene møre i 25 min ( kokefaste). Sil av vannet. Stamp potetene med smør. Stamp videre med fløte. Ta en sleiv og rør inn melk så den blir luftig. Smak til med salt og pepper.
Biff og bacongryte
500 g ytrefilet
150 g bacon
3 store sjalottløk
2 kvarter vårløk
3 dl seterrømme
1 dl vann
6 skiver brunost
2 ts dijonsennep
1 ts salt
1.5 ts pepper
Stek baconet i biter. Tilsett sjalottløk. Ha i oppskjært biffkjøtt og vend de kjapt i panna. Ha i vann,rømme, sennep brunost og krydderet. La surre på lav varme i 8-10 minutter.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Den tallerken så veldig god ut 🙂 Ønsker deg en kjempefin kveld!
Tusen tall Pernille: ) og takk det samme
Hei Tanja
Kan man lage denne gryten, tidligere på dagen når man skal spise om kvelden?
Det kan su gjerne gjøre Heidi Stuestøl: ). La den stå litt i romtemperatur først og vær forsiktig ved oppvarming så den ikke skiller seg
Nettopp spist denne.
Den var veldig god ☺
Måtte modifisere litt pga laktoseintoleranse, så brukte laktosefri rømme og litt laktosefri fløte.
Blir garantert middag igjen senere også denne ☺
Er denne oppskriften til 4 pers?
4- 6 Lene: ) Litt etter hvor mye man spiser.
Kan denne fryses med stappen ??
Gryten men ikke stappen Evelyn Holen: ). Tror ikke det blir så godt
Hei ! Finnes det et alternativ til brunost ?
Tja.. søt soya kanskje Siren meling: )