Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel…
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.
Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann
Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.
Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.
Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.
Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Jepp.Hege Etterlid:
Hei, lurer på å lage sukkerbrødet glutenfritt, kan jeg bytte ut hvetemel med toro glutenfrie finbakst? Ellers er jo kaka glutenfri..
Det vet jeg ikke Vestfolddame. Men vet noen har brukt kun potetmel og stekte 10-15 min lengre. Fikk se bilde. Så ut som den skulle![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f642.svg)
Klart du kan bytte ut hvetemelet med Toro glutenfrie finbakst. Ingen forskjell på sukkerbrødet, og jeg synes det blir bedre. Husk å snu formen på hodet over ei rist etter steking, da får du et perfekt sukkerbrød!![😘](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f618.svg)
En herlig kake som har falt i god smak der den har blitt servert. Har bakt den to ganger nå og har vært heldig med baksten begge ganger.![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f642.svg)
Oppskriften med krokan kan fint deles på to kaker. Jeg frøs ned halvparten til kake nummer to skulle bakes, og det gikk helt fint.
Takk for oppskriften
Anne: Så koselig å høre at du likte den
Tusen takk for fin tilbakemelding:)
Det er kjempegodt å strø krokan mellom lagene også![😋](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f60b.svg)
Og lurt å lage den etpar dager før den skal brukes.
Fin å fryse også
Jeg har bakt med glutenfritt mel mange ganger.
Det du kan gjøre er å gjøre om dl. til gram.
1 dl. Hv. mel er 60 gram erstatt det med glutenfritt mel.
Herlig Laila: )
Kan man oppbevare krokanen i et glass på benken eller lignende over natten? Eller klistrer det seg fort til hverandre? Evt i kjøleskap?
Har gjort det men uten lokk på benken Maren: )
Hvorfor er det eddik i kakerøren?? Det har jeg aldri hørt om før…
Hei. Hva slags eddik har du brukt?
Blank 7 % Siv: )
Pga heving og gir god smak Catherine: )
Hei,
Er det vaniljekrem i kaken, også smørkrem rundt?
Ja, eller blande Lena: ). Men det skiller seg lett
Hei, hvilken sort smør bruker du, Tanja? Begge kremene må ha samme temperatur – bruker du begge kjøleskapskald? Min skilte seg, tydeligvis ikke samme temp![🙁](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f641.svg)
Den har skilt seg også for meg noen ganger Sissel Hansen: /. Smør heller på i to lag
Kan man ikke bare vente til begge kremene er helt kald før man blander de sammen?![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f642.svg)
Jeg har sluttet å blande de Anonym: ). Det skiller seg for lett
Hei, hva mener du med å smøre på i 2 lag? Driver å lage nå, men har ikke blandet kremene ennå, venter på at de skal få lk temperatur
Anita: Mener at du ikke trenger å blande kremene sammen, men heller smøre de på hver for seg. Dette fordi kremen fort kan skille seg når den blandes.
Er det noen som har forsøkt å bruke piano sin ferdiglagede vaniljekrem i kremen?