Parmigiano Reggiano & Prosciuotto di Parma poteter

Jeg elsker å bruke kvalitetsprodukter.  Prosciuotto di parma er ekte parma skinke.  Er man i tvil om det er ekte parmaskinke kan man se etter kronen.

Parmaskinke blir produsert og modnet i området rundt Parma. Den har 12-36 måneders modningstid og grisene som brukes fores kun ved mysen av parmesanost og kornprodukter. Den har heller ikke tilsetningsstoffer og har ett høyt protein innhold.

Det finnes mange etterligninger av parmesan, men det finnes kun en ost som kan kalles ekte parmesan og det er Parmigiano Reggiano. Det er en hard, kornet, italiensk ost som er produsert i Parma området. Italienske familier spiser omtrent 1 kg i uken.

Det er bare fantasien som bestemmer hva man kan bruke den til.

Jeg liker feks å lage Prosciuotto di parma & parmigiano Reggiano poteter å ha på koldtbordet eller tapasbordet.

De lager jeg slik
10 asterix eller amadine poteter
1  pakke  Prosciuotto di parma
En halv Parmigiano Reggiano

Skrell potetene. Kok de 11 minutter. Legg de på ett skjærebrett og avkjøl litt. Del i skiver. Legg bakepapir på en plate. Del opp skinken i strimler og riv parmesanen på den fine delen av rivjernet.  Strø parmesan på skinke på potetskivene. Sett i forvarmet ovn på 200 grader og stek i midten i 12-13 minutter. De er like god kalde, lune og varme og de forsvinner veldig fort når sultne gjester forsyner seg.

Man kan også servere de til hverdags til feks kokt torsk og rømme.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

6 kommentarer

Siste innlegg