Pølse og purregrateng

Grateng i alle former og varianter er populært i de fleste hjem, ikke minst hos barn. Når jeg lager gratenger lager jeg alltid nok til mer enn en middag enten som i to dager på rad eller flere ment til nedfrysing.

Denne gratengen er ment til å vare i 2 dager for en familie på fire.

100 g smør
2.5 dl hvetemel
1.5 liter melk
4 egg
3 ts muskat
2 ts salt
0.5 ts pepper
Panko, kavring, brødstrøssel eller griljermel

4 skinnfrie kjøttpølser
3 dl makaroni ( for koking)
1/2 purre

Smelt smøret. Vend melet raskt inn og ha umiddelbart i melk litt om gangen. La dette koke opp mens du rører. Ha i krydderet. La det putre på middels varme i 5 min. Sett gryta i kaldt vann i vasken for rask nedkjøling. Når den er lunken visper du inn eggene. Hvis du vil ha gratengen enda mer luftig så skill hvitene fra plommene og stivpisk hviten og vend inn til slutt.

Kutt opp pølser og purre. Om du ønsker kan du tilsette rett i sausen men jeg liker å steke lett i litt smør først.
Kok makaroni etter pakkens anvisning.
Ha alt over i gryta med sausen og vend godt rundt. Hell så alt i en ildfast form. Sett i midten av forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.
Anbefalt tilbehør er revne gulrøtter, poteter og gressløksmør.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

6 kommentarer
    1. Hei, takk for god oppskrift på pølse/purregrateng.
      Bare et lite hint, hvis du tilsetter krydderet (muskat) i smøret,og lar det surre litt, før du har i melet, , så får det mer smak av dette krydderet.
      Det samme gjelder også med krydderet karry, når du skal lage en karrysaus til en rett.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg