Dette er perfekt på tapasbordet. Det er kjapt å lage og man kan nesten ikke mislykkes. Det er også godt til salat, ovnsretter eller bare som snacks.
40 ostestenger
100 g smør
100 g mel
150 gram revet cheddar (gul/oransje)
2 egg
2 ts karri
0.5 ts salt
Valmuefrø
Ha mel, salt og karri i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det i deigen. Tilsett 2/3 av osten (100 gram) og 1 egg.Bland sammen til en smidig deig. Ha den i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskap.
Forvarm stekeovn til 200 g. Smør to stekeplate med smør. Del deigen i 3-4 deler og rull ut stenger på ca 0.5 cm på ett bord med litt mel. La hver bit bli ca 7 cm. Fordel de på platene. Pensle med egg nr 2 og strø over resten av osten og til slutt valmuefrø. Stekes midt i i ca 12-15 min.( jeg stekte i 15).
Avkjøles på rist.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Ah, så deilig de så ut! hvor får man tak i ostestenger? (:
kan disse fryses ned?
Det har jeg ikke prøvd men det vil jeg tro Anonym:
Lager de Henriette Celin: )
Må steke på smurte stekebrett? Kan man bruke bakepapir? Det er jo en del smør i deigen så de sitter vel ikke fast?🤔
Bruk bakepapir Katja: )
Deigen var fantastisk god å jobbe med når det gjaldt utrulling, dessverre falt ikke disse helt i smak her hos oss. Men men, har da prøvd, og noe anna med en av dine deiger skal jeg garantert prøve meg på, skjønner hva folk snakker om når de er fantastiske å jobbe med 🙂
Synd de ikke falt i smak men slik er det vel avogtil E: )