Ostestenger

Dette er perfekt på tapasbordet. Det er kjapt å lage og man kan nesten ikke mislykkes. Det er også godt til salat, ovnsretter eller bare som snacks.

40 ostestenger
100 g smør
100 g mel
150 gram revet cheddar (gul/oransje)
2 egg
2 ts karri
0.5 ts salt
Valmuefrø

Ha mel, salt og karri i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det i deigen. Tilsett 2/3 av osten (100 gram) og 1 egg.Bland sammen til en smidig deig. Ha den i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskap.
Forvarm stekeovn til 200 g. Smør to stekeplate med smør. Del deigen i 3-4 deler og rull ut stenger på ca 0.5 cm  på ett bord med litt mel. La hver bit bli ca 7 cm. Fordel de på platene. Pensle med egg nr 2 og strø over resten av osten og til slutt valmuefrø. Stekes midt i i ca 12-15 min.( jeg stekte i 15).
Avkjøles på rist.

8 kommentarer

Siste innlegg