Sjokolade og sitronmousse kake med mandel og sjokoladebunn

Når man har lyst på mousse kake men ikke vet hvilken mousse, ja da lager man en alt i en kake.

Mandel og sjokoladebunn:
300 g mandler
300 g melis
5 eggehviter
1 plate mørk kokesjokolade

Kvern mandlene eller bruk foodprosessor. Ha i melisen. Smelt sjokolade i vannbad. Stivpisk eggehvitene. Avkjøl sjokoladen og ha den i skålen med resten. Vend inn eggehvitene. Ha blandingen i en rund 26 form. Stekes på 180 grader nederst i 30 min. Avkjøl. Behold ringen på.

Sjokolademousse:
(Du kan doble om du ønsker)
1.5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 eggehviter
1-2 ss bake kakao
Pisk fløte og sukker til krem. Pisk så inn kakao. Stivpisk eggehvitene og vend inn med slikkepott. Bre den over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskap.

Sitronmousse:
3 dl kremfløte
1.5 dl sukker
Saften av en stor sitron
2 eggehviter
Bruk samme fremgangsmåte som over. Bre over sjokolademousseen.

Pynt: Rasp det gule på sitronskallet over ( unngå det hvite som er bittert)
Smelt en halv plate kokesjokolade. Ta en teskei og hell i div striper på ett bakepapir. La stivne litt i kjøleskap og dra forsiktig av. Jeg pyntet med sitronmelisse fra hagen samt sitron båter
Kaken kan serveres nesten umiddelbart.

Tips: Alle eggeplommene som ble til overs laget jeg pasta carbonara av. Du finner oppskrift her i bloggen.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer

    1. Har spurt en gang før uten at kommentaren ble godkjent… Litt irritert nå da det hadde vært greit å fått svar, men prøver en gang til! Hvordan blir det å bytte ut mandlene med kokos i bunnen? Pga allergi, kaka ser sykt god ut men kan ikke ha nøtter i bunnen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg