Bretagnegryte med kylling

Hvem liker vel ikke en god bretagnesaus? Å hva er vel bedre enn å lage en gryte basert på den ideen?
Slik ble dagens gryte

Bretagnegryte med kylling
Marinade:
500 g kyllingfilet
1 ss paprikapulver
1ss løkpulver eller hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 dl solsikkeolje
Rør sammen og la trekke 20 min.

Sausen:
1 liten løk
1 stor tomat
1 stor rød paprika
Stek i gryte med 2 ss smør i 15 min på middels varme. Rør iblant. Bruk tilslutt stavmikser og lag en klumpefri jevning.
Tilsett
3 ss mel
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ss estragon
1 ss sitron
1 ts salt
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 dl vann
4 dl fløte
4 ss crème fraiche
La dette putre på litt under middels varme.
Stek kyllingen i stekepanne med all marinaden. Ha alt oppi gryta inkl stekeskyen.
Tilsett en halv pose blomkål eller brokkoli blanding.  La gryten putre 7 min før servering.

Server med ris, pasta eller poteter.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

6 kommentarer

Siste innlegg