Hvem liker vel ikke en god bretagnesaus? Å hva er vel bedre enn å lage en gryte basert på den ideen?
Slik ble dagens gryte
Bretagnegryte med kylling
Marinade:
500 g kyllingfilet
1 ss paprikapulver
1ss løkpulver eller hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 dl solsikkeolje
Rør sammen og la trekke 20 min.
Sausen:
1 liten løk
1 stor tomat
1 stor rød paprika
Stek i gryte med 2 ss smør i 15 min på middels varme. Rør iblant. Bruk tilslutt stavmikser og lag en klumpefri jevning.
Tilsett
3 ss mel
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ss estragon
1 ss sitron
1 ts salt
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 dl vann
4 dl fløte
4 ss crème fraiche
La dette putre på litt under middels varme.
Stek kyllingen i stekepanne med all marinaden. Ha alt oppi gryta inkl stekeskyen.
Tilsett en halv pose blomkål eller brokkoli blanding. La gryten putre 7 min før servering.
Server med ris, pasta eller poteter.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Fint oppskrift 🙂
Takk blyfri: )
Ser jo ut som det er erter i denne retten men det står ikke erter i oppskriften ?
Nils: I grønnsaksblandingen som er brukt her var det erter i… Men det er ikke viktig for retten 🙂
Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet til?
Til familie på 4-5 Charlotte: )
Hva er det gullaktige som ligger ved siden av?
Ris ?