Denne kaken er rask å lage og lett å lykkes med. Smaksmessig er den også noe for enhver smak.
Mandelbunn:
200 gram mandler
5 eggehviter
200 gram melis eller sukker
3 ss sitron
Kverne mandlene. Skill plommer fra eggehviter. Ha i hvitene. Ha i sukker eller melis samt sitron. Rør sammen.
Ha massen i en smurt kakeform.
Stek i forvarmet ovn på 175 grader i midten i 30 min. Avkjøl med ringen rundt.
Sjokoladekrem:
150 g kokesjokolade
50 gram smør
5 ss melis.
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør så inn melisen til den blir glatt.
Hell over på nøttebunnen og sett formen i kjøleskapet en halvtime.
Krem
Pisk 1 dl kremfløte med 1 ss sukker.
Smør dette oppå sjokoladen. Pynt med en halv kurv jordbær, en halv plate hakket kokesjokolade og sitronmelisse om du har. Dryss forsiktig over melis med en tesil.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/