Eplemuffins med smuldrestrø

  •   

Det er så herlig når norske epler er i sesong enten man har i hagen selv eller må kjøpe. I vår hage var det tomt nå men da er det bare å ta en tur på butikken.

Eplemuffins med smuldrestrø
20-21 store

200 gram smør
8 dl mel
4 dl melk
1 ss sitronsaft
4 egg
3 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

Smelt smør og tilsett melk og sitronsaft.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett så smørblandingen. Ha i det tørre. Visp forsiktig inn.

Eplefyll:
10 epler
50 g smør
1.5 dl sukker
3 ss kanel

Fjern kjernehus.  Jeg skreller ikke eplene men det er ditt valg. Å la barna hjelpe til med dette er fin lærdom og veldig koselig. Skjær tynne fine skiver.

Smelt 50 g smør i stekepannen. Ha i eple skivene, sukker og kanel. Vend om til eplene blir lett karamellisert. Sett til side og avkjøl.

Legg til side 1-2 eple skiver til pynt.
Ha resten i bollen med deigen. Vend godt om.

Lag smuldrestrø:
150 g kaldt smør
4 dl havregryn
2 dl mel
2 dl sukker
Ha det tørre i en bolle. Del smør i terninger. Ha i terningene og bruk hendene på å samle deigen godt sammen.

Fordel eple blandingen i muffins former.  Fyll opp ca 2/3 av formen. Legg på ca 1-2 ss smuldrestrø.  Pynt med eplebåter du la til side.

Stek i forvarmet ovn i midten på 175 grader i 23 minutter. Har du mindre formet kan du sjekke allerede etter 13-15 minutter ved å stikke inn trepinne. Om det ikke feirer seg deig til pinnen så er de klar. Avkjøl på rist. Pynt med perlesukker om ønskelig. 

Siste innlegg