Alt man trenger er ett høyt og deilig sukkerbrød for å lage en flott kake.
Denne er tilsatt 3 ss kakao for en sjokoladekake variant.
Denne er til vanlige kaker som bløtkake og marsipankake.
Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel…
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.
Deles i 3. Dynk delene godt. Jeg foretrekker eplejuice på bløtkake og melk på sjokoladekake.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så godt ut 🙂
Takk lisarorvik: ) Kanskje du vil prøve?
Hei hei 😀 Lurte på hvorfor brukes det eddik i sukkerbrødet her? Hva effekt har eddikken i kaka? Jeg har aldrig brukt det eller hørt/lest om eddik i sukkerbrød før og tenker at det frister ikke å bruke for redd den setter smak i kaka…. så vert interessant å høre om den edikkbruken her 😀 FLOTTE sukkerbrød vertfall 😀 ha en fin kveld 😀
Det er både positivt for både heving og smak Irene: ). Mange har smakt den og brukt den og er superfornøyd :))
Hei.
Kan kaka taes ut ovnen med en gang den er ferdig? Snur du kakeformen opp ned på rist når den taes ut av ovn?
Snur ikke opp ned Erna Marie Nilsen: ). Jeg lar den stå med åpen dør littegrann.
Hva er fiberhusk?
Skallet av linfrø Signe Torvund:
Prøvde denne oppskrifta.Fikk et hardt lag på toppen.Er det for mye sukker i den?
Kanskje prøve å skru ned varmen? Ellers vet jeg noen også halverte sukkeret og at den ble bra likevel
Bakte den til min bursdag i januar…og den ble perfekt,så den blir bakt her til helga også, Takk Tanja for en herlig oppskrift👍🏼😀🌹
May Nygård: Så bra at du likte den 🙂 Tusen takk for tilbakemelding:)
Denne gikk fint å lage glutenfri også, bytta hvetemel med fin kakemiks.
Kan bruke bare også potetmel men da må du steke 10-15 min lenger 🙂
Skal forma smøres? Eller ha bakepapir i bunn?😊
Smøres Helene:
Dette er den beste oppskrift jeg har brukt på sukkerbrød ,høy og flott ,litt hard skorpe oppå ,men tok en kniv og det løsnet lett av ☺ Neste gang tar jeg litt mindre sukker i….
Så koselig å hørr Inger Johanne Storaker: ). Jeg bruker bare å snu den opp ned
Da skal jeg prøve å lage denne for første gang,har ikke bakt på evigheter,så er litt spent på om jeg får det til 😉
Arnhild: Lykke til, håper du lykkes 🙂
Prøver med potetmel og Toro lys kakemix for vårt barnebarn har cøliaki. Veldig spent no,for las 2 dl. sukker ,men klarte å ta i 2,5 dl. Ja,ja,blir vel søt denne da. 😊