Microkarameller med sjokolade

Disse karamellene har dumlekonsistens og smelter nesten på tunga. Syns du også det er litt travelt å lage karameller på gamlemåten med termometer og styr? Da bør du teste microkarameller. De lager seg selv mens du slapper av eller gjør annet.

Microkarameller

3 dl kremfløte
50 g smør
1 dl lys sirup
3 dl sukker
En klype salt
Ha alt i en ildfast form. Du trenger ikke røre rundt. Sett den i micro (under micro lokk om du har) i 5 minutter på 650 vatt. Skru så ned til 350 watt og la den stå på det i 30 minutter. Mine var nå klar. Det er lurt å ta dråpetesten uansett. Ha litt karamell i kaldt vann og ta opp massen og se om du kan forme til en liten kule.
Slik:

Ta ut formen med grytekluter  (det er varmt). Rør rundt med en slikkepott også nede i bunnen.

Hell den i en form. Denne formen er passelig og rommer 12 dl.

Formen må være godt smurt med formfett eller smør ellers vil det sitte fast. La den stå i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
1 dl kremfløte
200 g kokesjokolade mørk eller lys
4 ss sukker.
Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp kremfløte med sukker. Ha fløte blandingen i den smelta sjokoladen. Rør inn langsomt. Ikke visp for da vil det komme luftbobler. Når karamellen har blitt stiv (ca 1 time i kjøleskap) kan du ha på sjokoladen og sette tilbake i kjøleskapet.

Avkjøl skikkelig før du pakker inn.

Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg