Microkarameller med sjokolade

Reklame |

Disse karamellene har dumlekonsistens og smelter nesten på tunga. Syns du også det er litt travelt å lage karameller på gamlemåten med termometer og styr? Da bør du teste microkarameller. De lager seg selv mens du slapper av eller gjør annet.

Microkarameller

3 dl kremfløte
50 g smør
1 dl lys sirup
3 dl sukker
En klype salt
Ha alt i en ildfast form. Du trenger ikke røre rundt. Sett den i micro (under micro lokk om du har) i 5 minutter på 650 vatt. Skru så ned til 350 watt og la den stå på det i 30 minutter. Mine var nå klar. Det er lurt å ta dråpetesten uansett. Ha litt karamell i kaldt vann og ta opp massen og se om du kan forme til en liten kule.
Slik:

Ta ut formen med grytekluter  (det er varmt). Rør rundt med en slikkepott også nede i bunnen.

Hell den i en form. Denne formen er passelig og rommer 12 dl.

Formen må være godt smurt med formfett eller smør ellers vil det sitte fast. La den stå i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
1 dl kremfløte
200 g kokesjokolade mørk eller lys
4 ss sukker.
Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp kremfløte med sukker. Ha fløte blandingen i den smelta sjokoladen. Rør inn langsomt. Ikke visp for da vil det komme luftbobler. Når karamellen har blitt stiv (ca 1 time i kjøleskap) kan du ha på sjokoladen og sette tilbake i kjøleskapet.

Avkjøl skikkelig før du pakker inn.

Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125.

 

Hva med å legge de oppi denne?

Trykk på bildet for info.

Holmegaard

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg