Reklame |
Å blande søtt og salt gir en helt herlig overraskende smaksopplevelse med ny dimensjon.
Microkarameller med maldonsalt
3 dl kremfløte
50 g smør
1 dl lys sirup
3 dl sukker
En klype salt
Ha alt i en ildfast form. Du trenger ikke røre rundt. Sett den i micro (under micro lokk om du har) i 5 minutter på 650 vatt. Skru så ned til 350 watt og la den stå på det i 30 minutter. Mine var nå klar. Det er lurt å ta dråpetesten uansett. Ha litt karamell i kaldt vann og ta opp massen og se om du kan forme til en liten kule.
Slik:
Bruk grytekluter når du tar ut formen. Rør i den med en slikkepott.
Hell den over i den smurte aliminiumsformen. Strø over 1-2 ss maldonsalt etter ønske.
Oppbevares kaldt.
Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125.
Hva med å legge karamellene I denne?
Trykk på bildet for info
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hvor lenge skal de stå kaldt?
Noen timer Sarah:)
Hei, hvor høy må den ildfaste formen være?? Kan jeg feks bruke en brødform i silikon i mikroen? Eller koker det over da?
Kantene bør være høye Ina:) som i en høy kjøkkenbolle
Hei hva er en sukkertermometer? Aldri hørt om upps…jeg ønsker harde 🙂
Kjøpes på panduro og kjøkkenbutikker katja: )
Min micro har ikke samme temp som din… Jeg har 700 w, 600 w, 450 w og 300 w 🙈 hvilken temperatur skal jeg bruke ??
Hvor mange karameller blir det av denne oppskriften sånn ca?