Harde peppernøtter

En absolutt “må ha til jul”

Harde peppernøtter
(klassisk oppskrift)

150 g sukker
75 g smør eller margarin
150 g lys sirup
1 egg
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts kardemomme
1/2 ts natron
400 g hvetemel

Margarin og halvparten av sukkeret røres hvitt og egget piskes sammen med den andre halvparten av sukkeret. Sirupen varmes. Bland alt dette sammen. Krydderet blandes i melet. Trilles store som klinkekuler. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12 minutt. Det går ca 80 stk på ett brett. Oppskriften gir ca 250 nøtter.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg