Reklame |
Disse må du bare prøve om du liker både baileys og karameller
2 dl kremfløte
1 dl baileys
50 g smør
1 dl lys sirup
3 dl sukker
En klype salt
Ha alt i en ildfast form. Du trenger ikke røre rundt. Sett den i micro (under micro lokk om du har) i 5 minutter på 650 vatt. Skru så ned til 350 watt og la den stå på det i 30 minutter. Mine var nå klar. Det er lurt å ta dråpetesten uansett. Ha litt karamell i kaldt vann og ta opp massen og se om du kan forme til en liten kule.
Slik:
Kan du ikke forme en slik kule så kjør noen minutter til i micro og prøv igjen
Hell i smurt ildfast form og sett kaldt.
Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125.
Trenger du sukkertermometer? Trykk på bildet under her så ser du en versjon som er enkelt å bruke. Det kan også brukes som steketermometer.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
De ser super gode ut 😀 hva kan man bruke istedenfor micro lokk? Kan man evt lage i gryte? Har du peiling på holdbarhetstid på disse, mtp det er fløte i?:)
Om man ikke har micro, blander man det bare sammen i en kjele til det er varmt nok? 🙂
Lar det småputre en time og tar testen Stine Marie: )
Du kan bruke en høyere form Marita: ). Noen påstår karameller er holdbar ett år, noen sier 3 uker.I år skal jeg teste holdbarheten
Blir alkoholen kokt ut?
Den fordamper ja Lise:
Putre en time?? Har laget karamell og fugde i mange år. Aldri trengt å la d stå så lenge. Holdet at sukkeret er oppløst skikkelig… og dropp smurt form, blir for mye fett og kliss spør du meg. Bruk bakepapir .
Jeg syns de blir gode da Anki: )
Er det slik å forstå at om de ikke kan formes etter å ha vært i kaldt vann så er de ikke slik de skal være??
Da må du kjøre noen minutter ekstra Jeanett: )
Hei, har drevet en del med karameller nå og erfart at des hardere karameller des lengre holdbarhet 🙂
Kan også holde veldig lenge de myke om de ligger i kjøleskap.
Det er hekler ikke at de blir dårlige. Derimot at konsistensen blir litt grumsete etter oppbevaring i varmen.
Hvor stor porsjon er dette?😊
Tja.. vanskelig spm Anne Lise… over en liter med inn pakka karameller
Kan man ta karamell blandingen utover et brett med bakepapir og inn i steikovn og så dele opp i ruter da ferdig?
Det har eg aldri testa Nasse: ). Men du kan la det putre i gryte en times tid
Får man kjøpt “gåtteripapir” eller klipper dere opp folie?
Bruker mellomleggspapir eller cellofan Bitte: )
Kjøp små konfektformer. Fyll dem nesten fulle 1/2 ss ca.
Fin å stable bokser og glass ☺☺
Og veldig lite kliss når en setter dem ut på plater !!!
Ja det er lurt Solvor:). Det gjorde jeg med knekk idag 🙂
Veit ikkje ka æ gjør galt. Nu har det småkoke i gryte på ovn i 3 Tima. Ha prøvd å hatt det i kaldt vann slik du sier. Blir kunn en rennende masse i vannet. Tips mottas med takk
Klarer du ikke samle massen til en liten klump mellom fingrene Johnny: ?
Nei. Nu har det stått å småkokt i 5 timer. Å det samme er det samme. Når det kommer i kaldt vann renner det bare utover. Å jeg har sjekket at jeg har gjort det slik det står i oppskriften. Å det har jeg. Det eneste jeg er usikker på er smøret. Det sto smør. Så jeg brukte smør og ikke margarin. Smøret heter kviteidssmør.
Nå skjønner jeg ingenting Johnny. Du kan bruke smøret du vil. Mange har laget disse. Smør en form. Hell i massen og la den stå til i morgen. Etter tida å dømme er det knekk for lengst istedenfor karameller. Tipper på den stivner i kjøleskapet i natt
Hei
Kan noen fortelle ka dråpetest er for noe??? E dette grei julegave? Sammen med daim kuler etc???
Det betyr at du har karamell i vann. Ta opp karamellen og se om du kan forme en kule av det maritelidabjelland:
Nam! Så utrolig gode ut!
hmm, mamma elsker begge deler så dette var en god ide til en liten ekstra julegave !! 😀
Kjempebra<3
Så herlig Sandra Hansen: )
Takk sunnivasfjugstad:
Hei, kan man bruke slike glass boller med lokk kjøpt på meny? Står multifunksjoning under, men kan lokket også i mikro viss bollen kan?
Det vet jeg ikke men det vil jeg tro Mille:
Når deler du dem i biter?
Hvor mange blir det av denne oppskriften?