Kaffelikør 14-15 % (tykk)

Reklame |

Kaffelikør
Ca 2.3 liter total mengde. 14-15 %

8 dl kremfløte
4 dl lettmelk
500 g brunt sukker
1 dl melis
1/2 ts vaniljeessens
2 ts nescafe utblandet i 2 ss varmt vann- mer om du ønsker mer kaffesmak)
4 ruter Jacobs kokesjokolade ( eller annen)

8 eggeplommer
2 dl 60% brennevin
5 dl whiskey etter eget ønske

Smelt kokesjokolade forsiktig i en gryte.
Ha i fløte og melk og de andre indigriensene fra første delen.
Gi ett kjapt oppkok under omrøring.
Sett i vannbad for kjapp avkjøling.
Pisk inn eggeplommene.
Ha så i 60% og whiskey. Smak om du ønsker ytterligere mef kaffesmak og tilfør evt mer om du vl. Sil væsken gjennom en sil ned i flasker. Oppbevares i kjøleskap.

Holdbarhet: 9-12 mnd hvis den står kaldt.

Hva med å ta likøren oppi disse flakskene?

Trykk på bildet under for info

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg