Daim kan du lage i den fasongen du vil. Daim er godt og aller best hjemmelaget.
Lag først knekk :
(60 stk)
2 dl lys sirup
2 dl fløte
2 dl sukker
2 ss smør
Bland sammen sirup, fløte og sukker i en litt høy ildfast form. Sett den i micro på 650 watt i 27 minutter.
Ta den ut og bland inn smør.
Hell umiddelbart massen med ts i konfektformer. Om massen stivner før du er ferdig så kan den varmes igjen.
Ta med brettet ut eller sett i kjøleskap 10-15 min. Legg så bitene i en boks og sett i fryseren. La den stå minst 1 time.
Sjokoladetrekk:
En plate lys eller mørk melkesjokolade
50 gram delfiafett
Smelt i vannbad. Kok opp en gryte med vann . Ha en bolle i gryta med sjokoladen og delfia smøret. Rør til det er klumpefritt. Ta ut knekken fra fryseren. Dypp umiddelbart den iskalde knekken i den varme sjokoladen. Du kan feks bruke en pølseklype. Legg på bakepapir. Du kan gjerne la sjokoladen stivne og dyppe på nytt.
Oppbevares kaldt.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hvor har du rappa bildet med julekula fra? For det har du IKKE tatt selv. Jeg vet jeg har sett det før, husker ikke bare akkurat hvor. Men det blir det en smal sak å finne ut av i morgen, og jeg regner med den som har copyright på bildet, vil ha klekkelig betalt for det.
Oj har du det bra? Du ser jo til og med vedkommende i julekula med telefonen!
Da må du nok lete lenge Linn;). Se på bordplaten så kjenner du den nok igjen fra andre av mine bilder ;). Huff…. nå fikk jeg en god latter::
Digger deg Tanja 😄
Så koselig Karolin: )))
Linn helt seriøst så gjorde kommentaren din meg litt små forbanna, men mest av alt litt kvalm av at det finnes folk som deg som koser seg om andre skulle måtte slite.
Fortsett med det gode arbeidet Tanja.
Hahaha herregud Linn hva er greia. Bildet har nok Tanja tatt selv. 🙂 Men om hun ikke hadde gjort so what?
Hei! De så veldig gode ut 🙂 men vet du ca. holdbarhet på disse?
Det hadde vært ulovlig Anonym. Derfor er det en drøy påstand å komme med.
Jeg har mitt på det tørre Raavi:)
Daimler og knekk er vel to forskjellige ting?
Jeg syns det blir veldig likt Anonym: )
De så knall gode ut, men lurte på en ting de sølv greiene du lager knekk i hvordan får du de av? Jeg lager knekk ifjor men hadde store vansker med å få det av.
Har ikkr problem med det men du kan spraye de med formfett Manon:
Hei
De ser veldig gode ut. Hva slags konsistens har de, harde eller seige😊🎃
Hard. Så blir den seigere etterhvert i munnen Ingjerd:
Hvordan blir det viss man har en micro som har bare 700watt?
Det vet jeg ikke men prøv å kjøre den lenger Silje:
Må en bruke mikro eller kan eg bruke stekeovn å i såfall hvs er gradene da?😊
Det har jeg ikke prøvd Alice:
Hei korleis konsisten skal den vere når den er ferdig i mikroen? Mine stivna ikkje😣
Da må du kjøre de lenger Lise: )
Tipp topp, tommel opp !! 👍👍
Keep up the good work !
Tullete kommentarer gliser vi av 😊😂
Takk Elisabeth ?
Vann i munnen. Ser veldig godt ut.