Sylte (lettvint)

Mange har det hektisk men ønsker likevel å lage hjemmelaget mat. Det smaker jo utrolig mye bedre og ikke minst er det veldig mye billigere.
Her får du 1.4 kg sylte for under hundrelappen. Dette er også fint å gi bort som gaver. Faktisk arbeidstid ca 10 minutter.

Sylte lettvint
2 ferske svineknoker totalt 2.2 kg ( 1.4 kjøtt renset)
1.5 ts malt nellik
1.5 ts allehånde
1.5 ts ingefær
2 ts svart pepper
1.5 ss salt
8 ts gelatinpulver

Du trenger to knoker. Legg de i en gryte og dekk helt med vann sett på lokk.

La det småkoke i  3 timer. Ta knokene ut av gryta og la de avkjøle såpass at du klarer å ta i kjøttet. Fjern svoren fra resten og ha dette i en food prosessor.

Riv opp kjøttet i strimler.

Kjør svoren til en fin masse i food prosessor.  Bland alt i en bolle. Tilsett krydder og gelatin og rør godt rundt så krydderet fordeler seg.

Stapp blandingen godt ned i en 1 liters kartong. (Oppskriften er perfekt tilpasset 1 liter). Lukk kartongen godt igjen med skikkelig teip.

Sett den ett kaldt sted og legg noe tungt oppå på 2-3 kg. Jeg brukte ett par bakestål og en jerngryte.  La det stå i press i ca 9 timer. Bruk en saks for å skjære bort kartongen. Da er det bare å dele opp i biter å fryse ned. Men det er selvsagt lov å smake litt først ;). Lykke til 🙂

Nb Om du kun finner lettsaltet knoke kan du bruke det men dropp da å ha salt i vannet. Det er sikkert lurt å vanne den ut først.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

58 kommentarer

Siste innlegg