De aller fleste liker grateng. Dette er min favoritt. Det vekker gode minner om middager på min mormors kjøkken.
Grateng med salt sideflesk/bacon
Oppskriften tilsvarer
3 middager for en familie på 4.
Sausen
300 gr smør
5 dl hv.mel
11-14 dl ( etter hvor tykk du vil ha sausen )
1 ss salt
1 ts pepper
1 ss muskat
4 eggelommer
4 eggehvitter
500 g lettsaltet sideflesk
5 dl tørr makaroni
Smelt smør. Vendt fort inn melet .
Spe med melk mens du rører. Ha i krydderet.
La putre under omrøring i 10 minutter. Sett gryten i kaldt vannbad for nedkjøling.
Skjær sideflesk i biter og stek i panna. Sett så til side.
Kok 5 dl tørr makaroni etter pakkens anvisning.
Når sausen er noe avkjølt ha i eggeplommene.
Bland alt det andre sammen i gryta.
Stivpisk eggehviter og vend forsiktig inn.
Den forma som skal i ovnen har du panko, brødrasp eller griljermel på.
De du skal fryse skal du ikke ha på det før du tar den opp igjen fra fryseren. Du trenger ikke steke de formene som skal fryses.
Gratengen stekes midt i ovnen på 200 grader i 40-45 min.
Server gjerne med poteter, råkost og gressløksmør.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Ser veldig godt ut!
Jeg har ukens blogg konkurranse på bloggen min, hvis du vil være med!
Herlig Victoria Larsen: )
Regner med at du mener 11-14 dl melk? 🙂
Ja beklager Anonym:
Hei. Ser at du beregner denne porsjonen til 12 mennesker eller 3 middager til 4 personer.
Da blir det bare litt over 40 gram sideflesk pr person, men det holder kanskje?
Lurt å lage porsjonsvis og fryse ned. 😀
Dette var nydelig. Selv brukte jeg karamellisert sideflesk.