Julekake

Reklame |

Jeg liker tradisjoner, men syns også det bør være rom for noe nytt 🙂 En ny julekake med sjokolade må da være helt innenfor 😉 Denne deler du i biter, fryser med bakepapir imellom laga i boksen og tar fram 10 min før servering. Holdbar i fryseren i månedsvis.

Tanjas julekake

Bunn:
500 g mandler (med skall)
500 g sukker
7 eggehviter

Topping:
100 g delfia fett
500 g melis
3 strøkne ss bake kakao
1 ss vaniljesukker
6-8 ss ferdigtraktet kaffe

Slik gjør du:
Kverne mandlene i maskin med kniv. (Stavmikser kan også brukes).

Ha i sukker.
Skille plommer fra eggehviter. Stivpisk eggehviten. Om du sliter med å få den stiv kan du ha i noen fnugg salt. Bland alt i en bolle. Vend forsiktig rundt med en slikkepott.

Legg bakepapir på ett stekebrett. Smør massen utover. Sett i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter midt i.

La det avkjøle helt. (Ca 1 time).

Når det er avkjølt lager du sjokoladekrem. Ha melis, vaniljesukker og kakao i en bolle. Smelt delfia. Ha delfia og kaffe i bollen med det tørre.

Pisk dette blankt og klumpefritt med en gaffel. Ha sjokoladen utover bunnen og ha på ønsket strø.

Sett kaldt en liten stund. Bruk ett pizzahjul og skjær opp i passende biter og frys ned som beskrevet.
De kan også stå i en tett boks noen dager på benken eller i kjøleskap.

Håper at dette vil bli din nye julekake også 🙂

Hva med å legge kakene I denne for jula?

Trykk på bildet under for info.

Jonathan Adler

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

7 kommentarer

Siste innlegg