Gløgg. Hjemmelaget

Det er lett å lage gløgg selv og man kan smake til etter egen smak. Den beste gløggen lager man på hele krydder som kanelstang osv, men det er jo ikke alltid man har det får hånden om man brått får lyst på;)

Gløgg 1.2 liter
1.2 liter rødvin etter eget ønske
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kardemomme
5 ss sukker
4 ss honning
2 ss saft av en appelsin

Varm opp rødvin i gryta og tilsett krydder. La den stå og god gjøre seg 10 min.  Det er lurt å bruke termometer. Ønsker du at det skal være alkohol i så ikke la temperatur gå over 70 grader. Om du ønsker den alkoholfri så la den overstige 100 grader. Ønsker du alkoholfri kan du også bruke sterk utblandet saft men da kan du smake til mht sukker og honning så det ikke blir for søtt.

Serveres med mandler og rosiner.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg