Sitronkjeks (crunchy)

Dette er en nydelig kjeks med en herlig ettersmak av sitron. De er veldig godt likt av hele familien.

Sitronkjeks
100 g smør eller margarin
275 g (3 dl) sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl olje
1 ts hornsalt
300 g ( ca 5 dl) hvetemel
4 ss saft av sitron eller på flaske

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett litt olje om gangen. Bland hornsalt med mel og rør det inn i deigen. Arbeide deigen godt sammen.

Trill deigen i 2 lengder.  Det er lettest å gjøre dette ved å pakke inn i plastfolie.Sett i kjøleskap en times tid ( da blir den lettere å jobbe med, så dette er ikke noe du må men noe jeg foretrekker. Skjær i 1 cm biter og sett på stekebrett med bakepapir.  Stek i 20 minutter på 150 grader.
Dette blir ca 55 stk. Oppbevares i tett boks eller i fryser.

Slik skal deigen se ut

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg