Dette er en nydelig kjeks med en herlig ettersmak av sitron. De er veldig godt likt av hele familien.
Sitronkjeks
100 g smør eller margarin
275 g (3 dl) sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl olje
1 ts hornsalt
300 g ( ca 5 dl) hvetemel
4 ss saft av sitron eller på flaske
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett litt olje om gangen. Bland hornsalt med mel og rør det inn i deigen. Arbeide deigen godt sammen.
Trill deigen i 2 lengder. Det er lettest å gjøre dette ved å pakke inn i plastfolie.Sett i kjøleskap en times tid ( da blir den lettere å jobbe med, så dette er ikke noe du må men noe jeg foretrekker. Skjær i 1 cm biter og sett på stekebrett med bakepapir. Stek i 20 minutter på 150 grader.
Dette blir ca 55 stk. Oppbevares i tett boks eller i fryser.
Slik skal deigen se ut
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Bruker du kjøkkrnmaskin, eller rører du for hånd? Ser helt fantastiske ut og jeg vil prøve!
Kan den lages uten hvetemel Hva bruker du da
Anja