Reklame |
Hva er vel mer jul enn dette? Disse brødene er utrolig saftig og er du en av de som elsker gjærbakstoppskriftene mine så vil du nok elske denne også.
Julebrød/julekake ( 2 store)
1 – 1.1 kg hvetemel
6 dl melk
1 egg
100 g smør eller margarin
1 ts salt
2 dl sukker
2 ts kardemomme
5,5 dl rosiner
1 pk tørrgjær
2 poser sukat om du vil ( jeg bruker ikke det)
Melk til pensling
Ha alt det tørre i en bakebolle ( ikke ha i rosiner og evt sukat). Varm melken til den blir lunken. Ha melken i bollen sammen med egget. Kjør på langsom hastighet.
Skjær smøret i terninger og ha i en og en terning mens maskinen går. Skru opp til middels hastighet. Kjør videre i 5 minutter.
Sett deigen til heving ett lunt sted i 30 minutter. Ha deigen ut på benken. Del i to. (Du trenger ikke mel til utbaking)
Lag to store rundinger. Kna inn rosiner og evt sukat. Sett de på bakepapir. La heve lunt i 1 time. Settes nederst i ovnen i 35 min i forvarmet ovn på 180 grader.
Avkjøl på rist. Nb ikke skjær i brødet før det har gått 40-50 minutter.
Hva med å legge brødet I disse?
Trykk på bildet under for info
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Tusen takk for at du deler din hærlige gjærbakst med oss😍blir å bake masse fremover….
Så herlig at du liker de : )
Lagde denne igår kveld, og den ble heeeelt fantastisk god! Jeg lagde de i brødform og det funket supert 👍👌
Kos at du ble fornøyd : )
Helt fantastiske julekaker!! Beste jeg har bakt ❤
Så utrolig hyggelig å høre Kristin Løpen: )
Bruker du varmluft eller bare over og undervarme? 🙂
Alltid over og under i mine oppskrifter 🙂
Dette så godt ut! Legger du rosinene i bløt før du elter dem inn i deigen?
Nei men det kan du om di ønsker de bløte : )
Utrolig god og oversiktelig oppskrift. Tusen takk for den. Jeg har bakt julekaker i alle år, men disse svermer jeg for. Og kommer til å bruke denne oppskriften heretter 👍🏼😃
Hei!
Tenkte å lage disse i brødformer, hvor mange tror du jeg må ha på en oppskrift?
3 Silje:
Herlig Anonym: )
Du har berre heilt fantastiske og gode oppskrifter, da er så kjekt at du delar dei me oss andre! Og at du engasjere deg så mykje i ettertid vist da er nåke me lurar på , da sette me alle stor pris på! Alle gjærbakstene eg har prøvd som er dine er jo berre heilt supert å jobba med og ein stor glede!
Korleis er detta brødet vist du fryse det? Har veldig lyst å ha med heim til jul men etter eg blei mamma no i mai så oppleve eg til tider at tia ikke alltid strekke til og jul er alltid ei travel tid. Så er jo alltid kjekt å kunne gjera ting i forveien å så frysa ned. Ha en fin kveld! Mvh Marte
Tusen hjertelig takk Marte Antonesen: ). Det gleder meg å høre.
Julebrødet er supert å fryse 🙂
Tusen takk for en kjempegod oppskrift ! Dette blir en favoritt her hos oss !
Da står julekakene i ovnen 😊 Fantastisk gode oppskrifter du har 😀
Heia ,kan æ bak disse julekakene av Speltmel istedet for hvetemel <3
Fantastiske gode julebrød 👍🎅👏👏 Takk for at du deler 😀
Disse var virkelig gode og helt grei å bake.Takk for du delte med oss😉🔔🕭😉
Kan jeg like så godt bruke fersk gjær? Har en pakke
Kan jeg bruke fersk gjær isteden?
Anonym: Ja 🙂
Åshild: Ja 🙂
Geir laupstad: Så hyggelig at det falt i smak 🙂
Anne Lindebrække: Tusen takk 🙂 Håper du blir fornøyd.
Vigdis Antonsen: Det er jeg usikker på da jeg ikke har prøvd det selv.
Karin: Så fint at den falt i smak 🙂
veldig fin oppskrift 🙂 lett deig å jobbe med 🙂 denne ble lagd med håndmikser i dag da man ikke har kjøkkenmaskin tong jobb, men gikk til slutt, perfekt å gi bort til jul 😀
Du pensler med melk etter steking?
Hvorfor kna inn rosinen å ik ha i deigen når man blander den?
Går det ann å lage disse med vann istedet for melk da jeg glemte å kjøpe melk igår ?? :))))))
Jeg hater gjærbakst, spesielt boller og slike godsaker. Mest sannsynlig fordi jeg ikke fikk det til før jeg prøvde denne 🙂 Har mine i ovnen nå, og de ser herlige ut . Fantastisk deig å arbeide med, denne kan vel da også brukes til boller antar jeg ?
Pensler du med egg før de skal inn i ovn? 😊
Nydelige julebrød,og så ein fantastisk god deig å jobbe med,treng ikkje bruke mjøl til utbaking. Lagde Tanja sine smultringer til julen 2017,det var også så god deig å arbeide med,så det blir Tanja sine smultringer i år også.😊👍🎄🎅
Har ikke kjøkkenmaskin. Hvordan er det å bake denne da?
Jeg har bakt denne oppskriften 2 ganger uten kjøkkenmaskin,ingen problemer. Bare smelt smøret 😉
Heve under plast eller kjøkkenklede? 🙈
Hei kan deigen lages dagen før og stå over natten? Kald veske?
Lagde tanjas julebrød i dag igjen, syns det e vanskeligt å blanda rosinene i til slutt så i dag hadde eg de oppi under eltingen å det gjekk kjempefint. 3 flotte brød m rosinene godt fordelt 👍👍
Beste julebrøda eg har smakt. Deigen er utrulig god å arbeida med. Brukar kun denna oppskrifta no
En fantastisk oppskrift, som jeg tar frem år etter år🤶 Ønsker meg i utskriftsvennlig format🙏