Julekake/julebrød

Hva er vel mer jul enn dette? Disse brødene er utrolig saftig og er du en av de som elsker gjærbakstoppskriftene mine så vil du nok elske denne også.

Julebrød/julekake ( 2 store)

1 – 1.1 kg hvetemel
6 dl melk
1 egg
100 g smør eller margarin
1 ts salt
2 dl sukker
2 ts kardemomme
5,5 dl rosiner
1 pk tørrgjær
2 poser sukat om du vil ( jeg bruker ikke det)
Melk til pensling

Ha alt det tørre i en bakebolle ( ikke ha i rosiner og evt sukat). Varm melken til den blir lunken. Ha melken i bollen sammen med egget. Kjør på langsom hastighet.
Skjær smøret i terninger og ha i en og en terning mens maskinen går. Skru opp til middels hastighet. Kjør videre i 5 minutter.

Sett deigen til heving ett lunt sted i 30 minutter. Ha deigen ut på benken. Del i to. (Du trenger ikke mel til utbaking)
Lag to store rundinger. Kna inn rosiner og evt sukat. Sett de på bakepapir. La heve lunt i 1 time. Settes nederst i ovnen i 35 min i forvarmet ovn på 180 grader.
Avkjøl på rist. Nb ikke skjær i brødet før det har gått 40-50 minutter.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

40 kommentarer

Siste innlegg