Denne er utrolig lett å slenge sammen når du har lyst på noe godt. Minimalt med arbeid. Med kardemomme og kanel gir den også en god smak av jul.
Oppskrift
1 kg hvetemel
3 dl fløte
3 dl vann
2.5 dl sukker
1 pose tørrgjær
150 g smør
1 dl rosiner
3 ts kardemomme
1 ts kanel
1 egg ( til pensling)
Perlesukker
Vaniljekrem
Vaniljekrem finner du her:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457792315_eplekake_med_vaniljek.html
Ha det tørre i en bakebolle. Varm vann og fløte til det er lunkent. Ha det i bollen. Skjær opp smør i terninger.
Ha i terning for terning mens du elter/knar i 10 min.
Sett til heving i 45 minutter.
Legg bakepapir i en ildfast form. (Typ lasagneform) .Ha i deigen og trykk den ned og godt ut i kantene. Lag litt store hull med fingrene.
Fyll hullene med vaniljekrem. Pensle med egg og strø på perlesukker.
Sett den midt i forvarmet ovn på 225 grader i 30-35minutter. Etter 15 min steking legger du ett bakepapir oppå så den ikke blir brent.
Kjenn etter med en trepinne for å se om den er ferdig. Det skal ikke komme deig på pinnen.
Ta ut formen og sett den på rist. La stå 10 min. Løft den over på en rist ( få gjerne hjelp til dette). Løft over på serveringsfat etter 15 minutter. Er du redd for å ødelegge den, kan du dele den i biter.
Om ønskelig kan du pynte med melisglasur.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Oj, tror ikke jeg klarer mer enn en sånn bolle! 😉
Ser kjempegodt ut!
Ha ha Arbeidskar: 0. Herlig