Brente mandler – bilde for bilde

Brente mandler hører julen til. Det er dyrt å kjøpe, men ganske rimelig og mye bedre å lage selv.

Du kan ha de naturell eller smakssette de. Eksempler på smakstilsetning er appelsinskall, kanel, cognac osv.

Grunnoppskrift

250 gram mandler
150 gram sukker
1.5 dl vann

Sånn gjør du:

Finn frem og mål opp det du skal ha.

Ha alt i en gryte og sett på max varme. Bruk f.eks. en tresleiv. Rør hele tiden.

La det koke opp under stadig omrøring. Dette tar 3-5 minutter.
Etter det begynner å koke vil det gå tregere og tregere å røre mens vannet fordamper. Ha tålmodighet.

Så vil du se at det begynner å sukre seg som dette. Fortsett å røre.

Nå skal sukkeret smelte slik at mandlene blir glatte og glaserte.

Når sukkeret har smeltet og de ser ut som dette så ta gryten til side.

Nå kan du gjerne ha i en klatt smør (du må ikke), men dette vil gjøre de enda blankere og lettere å dele opp.

Hell over på ett bakepapir. Om du ikke har smør i mandlene bør du smøre bakepapiret med olje.

Hell blandingen ut og fordel de raskt utover med en gaffel. Nå skal mandlene avkjøles helt før de deles opp og for eksempel haes på tett glass.

Da er det bare å nyte 😉

Trenger du ny gryte eller tette glass å oppbevare mandlene i? Trykk på en av bildene under her for å se en variant av hver.

By On//Kilner

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

7 kommentarer
    1. Jeg lager de akkurat på samme måten. Jeg bruker bare 1/2 dl vann, da går det fortere. Og bare 2 ts smør, så blir de ikke så klissete etterpå. Det er viktig å dele de fra hverandre før de blir kalde, da slipper du at de knekker og de blir da finere.
      Etter alt er ferdig og de er blitt kalde, så legger jeg de i en sil og heller melis over. Dunker litt i siden så den overfladiske melisen går av. Har de så på glass (gjerne sylteøy glass som jeg pynter med ett rødt bånd. En flott gave å gi til jul noen som har alt. Eller bare en liten oppmerksomhet. Takk for alle gode tips ellers Tanja, du er et funn. Har lært så mange gode retter og andre ting fra din flotte blogg. Riktig God Jul 🎅

    2. Ser spennende ut! Jeg kan ha lyst til å ha i appelsinskall og kanel. Hvor mye anbefaler du? Og når i prosessen har jeg det i?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg