Hvem kunne tro det var så enkelt å lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 åringen i huset er i “kebabhimmelen”. Sitat fra den ellers kritiske jenta: ” Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjøttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm”
Her kommer oppskrift både på kjøtt, dressing og lefse. Denne er ikke sterk men smaksrik. Ønsker du den sterk bør du bruke mer av det sterke krydderet.
Kjøttet:
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjøtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss løkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefær
For å lage kjøttet trenger man en slik påleggsform.
Påleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se på eller kjøpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved å trykke her :
Skjær sideflesk i terninger og kjør det til en fin masse med kjøkkenmaskin som har kniver.
Bland den sammen med den rå kjøttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene så alt blir godt fordelt.
Tre den medfølgende posen ned i påleggsformen. Fyll i kjøttet og snurr igjen enden.
Sett på presset og sett i en høy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet på toppen. Vannet skal ikke på noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet på 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Når kjernetemperaturen på kjøttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.
Sett den i kjøleskap og la den stå der i 6 timer. Ta den ut av formen.
Skjær den opp i passende biter og stek i panna.
Dressing:
2 dl rømme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts løkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper
Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1 ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den stå 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel på bakebordet.
Stek i tørr stekepanne på max varme eller på takke. Stikk hull i boblene og snu.
Skjær opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter ønske.
Nyt!
Kjøttmengden holder til 3 middager for vår familie på 4. Det du ikke bruker fryser du ned.
Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4
Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg påleggsformen.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så fortreffelig ut!
Spørs om man må gå til innkjøp av en påleggsform, men hvor lenge hadde du den i isvann før du setter den i kjøleskapet?
Jeg bare passer på at geadene har gått nedover John: ). Ca 30-45 min
Har du flere oppskrifter på noe mer å lage med påleggsformen eller?? Fikk den i posten i dag 🙂
Kyllingsylte og sylte (liten form) og kokt skinke ( stor form) Tone: )
Hvordan lage kjøttet uten påleggsformen? 🙂
Hva med å lage det som kjøttpudding som du steker i vannbad?
de var bra for deg
Det vet jeg ikke Ingvild: /
Jeg pleier og kjøpe lammekjøttdeig eller ska et lam, det er utrolig godt det også og ikke så tidkrevende
Kom ikke inn på siden for å se evt bestille den påleggsformen,noe feil….??😊
Bare 0 prøve igjen Eva Britt Dahlgren: )
Hei! Når du skriver koriander og ingefær, er dette fersk eller krydderversjonen?
Krydder Siri: )
Dette må virkelig prøves!! 🙂
Trur du dette går fint å lage i liten form?
Ja Rita men da får du ukke plass til hele blandingen. Frys det du ikke får plass til og bruk neste gang
Når du skriver at en fryser resten, fryser en da hele kjøttklumpen eller må kjøttet skjæres opp først?
Kan velge selv Mona:)
Jeg har prøvd denne en gang før med sideflesk. Da fikk jeg en fetthinne rundt kjøttet når jeg tok den ut av formen. Dette fjernet jeg, men det tok nok også bort mye av den gode smaken. Får ikke du det?
Jo. Og jeg tar det bort Ove: )evt krydre mer etter ønske
Går det Ann å bruker glutenfritt mel på lefsene?
Ja det kan du❤ jyttemel er best. Husk at 1000 gr hvetemel byttes ut med 750 gr jyttemel ❤
Takk Signe. Dette kan du 😊
Det vet jeg ikke Renate:
Når du skriver sideflesk, er det da lettsaltet sideflesk?
heisan,på den kebab oppskrifta di der står det sideflesk,er det salte eller fersk flesk?
Lettsaltet sideflesk
Hei! Hvor mange lefser får du?
4 store litt tjukke lefser ala de man får kjøpt når man kjøper en kebabrulle
kebab rulle er det beste kan få med pomes frites, når jeg bodde på hamar måtte jeg ta toget til stange for bare der dem hadde det det vært turen
Hei,
Dette så veeldig godt ut!
Har fått tak i det meste, men er jo nærmest umulig å få tak i lettsaltet sideflesk 🙁
Finner bare bacon og kystbacon i alle butikkene jeg har vært innom..
Kan man bruke noe annet?
Coop Mega og Rema hos oss har lettsaltet sideflesk.
øløløløløløløøløløløløøløllølølølølløløølølølølølølølølølløøløø
kan lefsene fryses?