Reklame |
Det finnes mange forskjellige oppskrifter på fløtekarameller, og de fleste er veldig like.
Den jeg liker best å bruke er denne:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
500 g lys sirup
50 g smør
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. La det koke minst 15 min. Jo større kjele du bruker, desto kortere tid tar det å få karamell. Jeg startet med full varme, men senket den til 2 (av 9) for at det ikke skulle sprute. Rør kraftig innimellom. Når massen har en grøtaktig konsistens kan du ta dråpetesten. Bruk en lang skje eller lignende, og drypp litt av massen i et glass med kaldt vann. Hvis massen holder seg sammen og kan rulles til en kule er den ferdig. Bruk en øse og hell massen forsiktig over i isbitformer av silikon. Sett inn i kjøleskapet og pakk inn i cellofan når de er stivnet.
Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125. Er de klissete har du kokt de for lite eller ved for lav varme.
Jenny
Hva med å ha de deilig karamellene i noen skåler på bordet?
Trykk på bildet for mer info.
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Jeg er litt forvirret nå. Er det to blogger med samme navn? Er det du som har fb gruppen?
Er ikke greit at det er to med samme bloggnavn. Fine bilder du har
Det er 2 Birthe. Vår har fb bak. Matfrabunnenfb
Det er meg som har gruppen ja Birthe: )
Nå blir det fløte karameller 💞
Etter at de er pakka inn i matpapir, skal de oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur?? Skal gi i julegave.
Kjølig men ikke kjøleskap