Julegavetips: Fløtekarameller

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på fløtekarameller, og de fleste er veldig like. 

Den jeg liker best å bruke er denne:

3 dl kremfløte

3 dl sukker

500 g lys sirup

50 g smør

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og bland fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. La det koke minst 15 min. Jo større kjele du bruker, desto kortere tid tar det å få karamell. Jeg startet med full varme, men senket den til 2 (av 9) for at det ikke skulle sprute. Rør kraftig innimellom. Når massen har en grøtaktig konsistens kan du ta dråpetesten. Bruk en lang skje eller lignende, og drypp litt av massen i et glass med kaldt vann. Hvis massen holder seg sammen og kan rulles til en kule er den ferdig. Bruk en øse og hell massen forsiktig over i isbitformer av silikon. Sett inn i kjøleskapet og pakk inn i cellofan når de er stivnet.

Tips: Hvor harde eller myke karamellene blir kan du regulere selv ved bruk av sukkertermometer. Myke taes til 117- 118 og harde til ca 125. Er de klissete har du kokt de for lite eller ved for lav varme.

         Jenny

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer

Siste innlegg