Tanja svarer…. :)

Har du spørsmål til oppskriftene mine?
Har du generelle spørsmål om mat jeg kanskje kan svare på?
Jeg kan sikkert ikke svare på alt men skal svare så langt jeg klarer 🙂
Og husk… ingen spørsmål er for dumme.

Klem fra Tanja

44 kommentarer
    1. Tove Helene Bråthen Tanja, jeg har planlagt å steke oksestek i morgen som skal brukes i romjula, den skal da fryses ned, tenker å steke den i pose. Kan ikke huske sist jeg stekte det. Kalvestek måtte jeg gå bort i fra da det var umulig å få tak i.. Tips tas imot med stor takk (y)

    2. Hei Tove Helene: ) Skal du bruke det som pålegg eller middag? Er det middag vil jeg anbefale å lage samme dag på denne måten : brun den på hard varme i panna først. Krydre. Sett inn termometer. Stek på rist. Ha langpanne under med feks løk, gulrot osv i tillegg til vann. Stek på130 grader til riktig kjernetemp. Øs over steike med krafta fra vannet hvert 20 min. Om du vil ha den rosa ta ut på 57-58. Om du vil ha medium ta ut på 62. La den hvile og lag saus med kraft fra langpanne. Hørtes det greit ut? 🙂

    3. Jeg må steke den før jul Tanja, jeg skal ha 2 steker og har ikke tid til å steke samme dag. Vi blir 10 stk som skal spise middag ,oksestek og det blir veldig stressende om jeg må steke den samme dag. Sliter med leddgikt og fibromyalgi og da trenger jeg god tid . Helt greit at jeg ikke bruker stekepose. Det viktigste er mør og god stek, med nydelig brun saus 😉

    4. Flott Tanja, da vil jeg bruke din oppskrift og jeg hadde planlagt å skjære opp i skiver dagen vi skal spise 🙂 du skriver faktisk det samme som jeg tenker 🙂 lært mye av deg jeg Tanja. jeg må ta den ut på medium, ingen vil ha rosa stek her 😉 så da blir det på 62. Varmer på 65 grader, men hvor lenge?

    5. Hei. Jeg tenkte å lage karameller elle fudge. Det står i dinoppskrift på fudge at man skal bruke fløte, er det kremfløte eller matfløte ?

    6. Hei Tanja!
      Jeg lager så mye av dine oppskrifter. Utrolig god mat 😋 Nå har jeg prøvd meg på surkålen. Og en ting er sikkert; jeg kommer aldri til å kjøpe i butikk igjen. Men….. Jeg har hatt litt for mye pepper i. Hvordan får jeg “vannet” den ut litt?

    7. Hei Tanja, jeg skal ha selskap lørdag og tenker å servere litt fingermat før hovedrett som blir rein. jeg har veldig lyst å ha dadler med bacon som en greie. kan du anbefale noe som kan passe sammen med det? setter veldig pris på svar. 🙂 du har jo peiling. 🙂

    8. Hei 🙂 Da hadde jeg gått for noe med ost. Da kan jeg anbefale enten ostestenger, Chili cheese boller eller parmesan poteter som du finner under Tapas her i bloggen 🙂
      Takk, det var snilt sagt av deg 🙂

    9. Hei Tanja!
      Jeg prøver her og nå på din lussekatte oppskrift. Og lurer bare på om smøret skal oppi bakebollen helt til slutt eller ikke?

    10. Kjære Tanja😀inspirasjon stjerna.
      Jeg prøver å være forsiktig med temperaturen angående væsken og gjæren i bakst. ..men den vil ikke heve seg…😢trenger hjelp jeg

    11. Har laget krumkakene dine, ble ikke sprø helt inni. Måtte spe med vann for og få utover røra i jernet.??

    12. Hva ville du servert til forrett om det skulle være ei eller to skiver røkelaks med? Feks salat av noe slag? Brød?

    13. Hei. Skal lage ribbe for første gang, men syns det er vanskelig å finne den “riktige” måten ettersom det er så mange ulike metoder.
      Har du en enkel og grei oppskrift som for en som meg? 😊

    14. Tusen takk Tanja. Jeg skal ha din oppskrift på biff stroganoff og tenkte forrett med noe laks. 😃 Syns det var god ide du kom med.

    15. Hei! Jeg så på oppskriften på “Sjokosjokk”, og synes kanskje det var litt mye sukker…? Går det fint å kutte ned til kanskje 5 dl?

    16. Hei! Jeg lagde kaffelikør her på onsdag, og ser nå at den har begynt å skille seg? Er det noe jeg kan gjøre? Er det fordi jeg hadde mer melk og mindre fløte/egg? Den ble nå helt nydelig på smak! Takk for all inspirasjon, og nydelige retter 🙂

    17. Det vet jeg ikke helt Carina Agnalt. Hmm… Prøv å la den stå litt i romtemperatur og riste på den etterhvert. Om det ikke blir bra da så prøv å sile den og rist på nytt. La meg høre hvordan det gikk

    18. hei Tanja jeg lurer på hvordan du tiner rundstykkene som er fryst,slik at de blir sprø når du skal servere de?

    19. Jeg har masse rekeskall og skal koke kraft på dette. Kan jeg først koke på noe skall, sile av kraften og koke videre på mer skall? Dvs da koker kraften dobbel tid. Fiskekraft skal jo ikke koke mer enn 20min, men gjelder det det kokes på (her skall) eller er det selve kraften?
      Takk for svar ganske hurtig….

    20. Jeg opplever når jeg elter deigen for lenge blir den ikke så bra. Jeg har følgt diverse oppskrifter fra bloggere og de har KitchenAid-maskiner som jeg har skjønt ikke et så sterke som en Kenwood. Spørsmålet er om effekten med å elte i 10 min ikke fungerer når en har sterkere motor??

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg