Sjokosjokk

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden ” Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade”. Så nå bestemte jeg meg for å designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg også?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjøpt)

Legg gelatinpulver i bløt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rør inn gelatinblandingen. Avkjøles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn stråle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjøkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 × 35 og bakepapir. Spray formfett på bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjøleskap og la stivne over natten.
Løft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 

Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 på ene halvdelen.

Ta i kantene på bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjær kanten. Del opp i 12 små eller 6 store biter.

Legg over stykkene på tallerken og strø på resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

    1. Kan jeg lage stykkene ferdig dagen før og bare ta på sjokolade saus før servering? Mange stykker blir det ca?

    2. Det kan du m: ) Kaken er så mektig så man trenger bare en bitteliten bit. Jeg har ikke telt men med små biter burde den rekke til temmelig mange. Om du feks tenker deg 1/3 av ett ordinært kakestykke

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg