Sjokosjokk

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden ” Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade”. Så nå bestemte jeg meg for å designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg også?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjøpt)

Legg gelatinpulver i bløt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rør inn gelatinblandingen. Avkjøles.

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn stråle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjøkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 × 35 og bakepapir. Spray formfett på bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjøleskap og la stivne over natten.
Løft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 på ene halvdelen.

Ta i kantene på bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjær kanten. Del opp i 12 små eller 6 store biter.

Legg over stykkene på tallerken og strø på resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    1. Kan jeg lage stykkene ferdig dagen før og bare ta på sjokolade saus før servering? Mange stykker blir det ca?

    2. Det kan du m: ) Kaken er så mektig så man trenger bare en bitteliten bit. Jeg har ikke telt men med små biter burde den rekke til temmelig mange. Om du feks tenker deg 1/3 av ett ordinært kakestykke

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg