Idag fikk jeg lyst å lage en litt annerledes variant av pastamiddag. Det ble nydelig så jeg håper du har lyst å prøve.
Oppskriften er nok til 4-5 voksne
Tagliatelle ( ca 500 g tørrvare)
Ca 400-500 g svinefilet
En halv stor rød paprika
En halv stor grønn paprika
En liten løk
Sausen:
2 ss smør
2 ss mel
3 dl vann
2 dl fløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts sambal oelek
Tips: Har du små barn kan du halvere eller kutte ut sambal oelek.
Sett på pastaen til koking etter pakkens anvisning.
Smelt smør i en panne. Ha i mel. Rør rundt til dette blir brunt.
Hell i vann og la dette småkoke 10 min. Ha i salt, pepper og sambal oelek. Ha i fløte og la dette putre videre mens du gjør resten.
Skjær opp svinefilet og grønnsaker.
Smelt smør i en panne. Vent til smøret er brunt og ha så i svinekjøttet og løken. Ha i 1 ts pepper og 1 ts salt. Stek på max varme mens du vender rundt. Når dette er nesten ferdig stekt så ha i paprikaen.
Ha sausen i stekepannen med kjøttet og la det putre ett par minutt. Ha i avrent ferdikokt pasta og vend rundt. Server umiddelbart.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Veldig godt! Men kan med fordel putte mer paprika, 1 hel ble for lite så jeg endte opp med å bruke 2 store 🙂
Det så veldig godt ut og må prøves. Men jeg er ikke så glad i varm paprika, har du muligens noe forslag til annen grønnsak som skulle passe i smaken her?
Feks minimais eller brokkoli Bjørg Vellesvik: )
Alldeles nydelig😃lagde dette av rester fra svinefileten i går. Anbefales på det varmeste…som så mye annet sv dine oppskrifter ❤👍👍
Så utrolig koselig å høre 🙂
Lurer på om mann kan bytte ut svinefileten med kylling??
Absolutt Bayan:)
Stemmer det at når man smeltet smør og har oppi melet så blir det en tykk konsistens, nesten litt deigaktig?
Skal jo brunes Kara: ). Så ja
Brukte kyllingfilet isteden og tilsatte også squash.
Kjempegodt 😉
Neste
gang skal jeg prøve med svinefilet.
Herlig Helle: )
Dette var fantastisk godt 🤗😋. Jeg tilsatte også en dash oyster-saus,litt soyasaus å litt strøsukker😋-virkelig å anbefale👌🏼
Herlig Gro Anita Vinningland:)
Brukte denne til å lage BARE spaghetti 😂
Falt i smak her også!
Brukte gulrøtter i staver, blomkål og erter i stedet for paprika og løk 🙂 Kommer til å lage dette igjen! Takk for oppskrift.
Herlig Anonym: )
Denne er kjempegod 🙂
Takk Anonym: )
Supergod🖒🖒Falt i smak hos alle gutta (18,17 og 14 år) + oss voksne selvsagt 😊
Henriette Flaget: Så hyggelig at den falt i smak 🙂
Denne lages nå og skal testes ut til lørdagsmiddag 🙂 Spent! Ser kjempegodt ut!
Evelyn: Håper den falt i smak 🙂
Lagde en rett igår med kjøttpølse,squash,sopp,gulrot og vårløk. Hadde oppi noe lignende saus som denne og serverte med ris. Veldig godt det også 😊
Prøvde denne nå med bacon og WOW så godt! Er i midten av 20-åra så må begynne å lage litt «ordentlig» mat og her imponerte jeg jammen samboeren