Klassisk sjokoladekake langpanne

 


Endelig fant jeg en oppskrift som smaker som den mamma pleide å lage <3

Denne oppskriften er til en langpanne som måler 30 × 40 cm.

 

Bunn

225 g smør

4 egg

3 dl sukker

6 dl hvetemel

1 dl bakekakao

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

2 dl melk

Smelt smøret, og pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland melken i det smeltede smøret og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de tørre ingrediensene.

Stekes midt i ovnen på 175 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenål om den er gjennomstekt.

 

Glasur

125 g smeltet smør

1 dl bakekakao

1 ss vaniljesukker

3-4 ss sterk, ferdigtraktet kaffe

Ca 6 dl melis

Bland alt i det smeltede smøret. Tilsett melisen litt og litt til riktig konsistens. Prikk litt i kaken med gaffel og fordel glasuren utover. Kaken må ikke være varmere enn lunken. Strø over kokos og server med et glass iskaldt melk c”,)

 

 

Denne kaken kan fryses, bli stående i ovnen, eller på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Personlig foretrekker jeg å ha den i kjøleskapet og den smaker aller best etter et par dager 😉

Håper den faller i smak 🙂

             Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg